Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Κακός οιωνός; Χάθηκε το ένα από τα κοράκια του Πύργου του Λονδίνου- Τι λέει ο θρύλος
[Lifo]: Κακός οιωνός; Χάθηκε το ένα από τα κοράκια του Πύργου του Λονδίνου- Τι λέει ο θρύλος

[Lifo]: Κακός οιωνός; Χάθηκε το ένα από τα κοράκια του Πύργου του Λονδίνου- Τι λέει ο θρύλος

Εκτιμάται ότι η «βασίλισσα» των κορακιών, Μερλίνα, είναι νεκρή

Ένα από τα κοράκια στον Πύργο του Λονδίνου έχει εξαφανιστεί και εκτιμάται πλέον ότι είναι νεκρό, κάτι που θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως… κακός οιωνός για τη Βρετανία.

Σύμφωνα με τον θρύλο, τα κοράκια στον Πύργο πρέπει να είναι τουλάχιστον έξι διαρκώς. Σε διαφορετική περίπτωση θα «πέσει» ο Πύργος και όλο το βασίλειο.

Εδώ και εβδομάδες δεν έχει εμφανιστεί η Μερλίνα, που μπήκε στο εν λόγω σμήνος το 2007. Πρόκειται για τη «βασίλισσα» των κορακιών στον Πύργο του Λονδίνου. «Η συνεχιζόμενη απουσία της μας δείχνει ότι δυστυχώς ίσως πέθανε», δήλωσε εκπρόσωπος του Πύργου του Λονδίνου. «Η Μερλίνα ήταν η αδιαμφισβήτητη κυρίαρχος, η βασίλισσα των κορακιών του Πύργου», συμπλήρωσε.

Ο βασιλιάς Κάρολος Β’ θεωρείται πως ήταν ο πρώτος μονάρχης που όρισε με διάταγμα ότι πρέπει να υπάρχουν συνεχώς στον Πύργο του Λονδίνου κοράκια. Όταν εκεί έμεινε μόνο ένα ο Ουίνστον Τσόρτσιλ έδωσε εντολή να δημιουργηθεί ένα σμήνος με τουλάχιστον έξι κοράκια, σύμφωνα με το BBC.

Αρκετοί από τους θρύλους συνδέουν τα κοράκια με τον Κάρολο Β’ και τον βασιλικό αστρονόμο του, Τζον Φλάμστιντ. Σύμφωνα με έναν από αυτούς, ο βασιλιάς αρνήθηκε να απομακρύνει τα κοράκια από εκεί, έπειτα από τη διαμαρτυρία του Φλάμστιντ ότι εμπόδιζαν τη θέα του στα άστρα.

Άλλος θρύλος, σύμφωνα με τον Guardian, αναφέρει ότι ο Φλάμστιντ ανησυχούσε πως κυνηγούσαν τα κοράκια του Πύργου, επειδή τα συνέδεαν με τη Μεγάλη Πυρκαγιά του Λονδίνου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!