Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Κακοποίηση ζώων: Σύλληψη και αυτόφωρο για τον δράστη ορίζει εγκύκλιος του Αρείου Πάγου
[Lifo]: Κακοποίηση ζώων: Σύλληψη και αυτόφωρο για τον δράστη ορίζει εγκύκλιος του Αρείου Πάγου

[Lifo]: Κακοποίηση ζώων: Σύλληψη και αυτόφωρο για τον δράστη ορίζει εγκύκλιος του Αρείου Πάγου

Συλλήψεις και αυτόφωρο για τους δράστες – Αναλυτικά η εγκύκλιος

Συλλήψεις, αυτόφωρο και αυστηρή τήρηση του νόμου σε περιπτώσεις κακοποίησης και σκληρής συμπεριφοράς σε βάρος των ζώων, ζητά με εγκύκλιο που απέστειλε η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου , Όλγα Σμυρλή.

Στην σχετική εγκύκλιο, επισημαίνεται μεταξύ άλλων η ανάγκη αυστηρής τήρησης του νόμου σε κάθε περίπτωση κακοποίησης, σκληρής συμπεριφοράς, απαξιωτικής αντιμετώπισης των ζώων.

H αντιεισαγγελέας ζητά δε, να κινείται άμεσα η αυτόφωρη διαδικασία αλλά και η σύλληψη των δραστών.

Αφορμή για την σχετική εγκύκλιο αποτέλεσαν τα τελευταία περιστατικά κακοποίησης ζώων στη χώρα, που προκάλεσαν μαζικές αντιδράσεις.

Η εγκύκλιος έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ : Ζητήματα σχετικά με την προστασία των ζώων

Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων μου, ως αρμόδιας για την εποπτεία και τον συντονισμό του έργου των υπεύθυνων Εισαγγελέων, σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος, προστασίας δημοσίων κτημάτων, ασφαλείας και υγιεινής των εργαζομένων και προστασίας ζώων, αλλά και με αφορμή του ότι σημειώνονται κατά καιρούς και πρόσφατα, πράξεις κακοποίησης και βασανισμού ζώων, σας υπενθυμίζω την τήρηση προηγούμενων σχετικών εγκυκλίων μας με αριθμ. 8/2013, 4/2014 και 2/2020 και σας επισημαίνω τα ακόλουθα:

Να επιμελείσθε για την τήρηση των διατάξεων του Ν. 4039/2012, όπως ισχύει, δίνοντας σχετικές παραγγελίες στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα, να εντείνουν τις ενέργειες τους και την προσοχή τους, για την διαπίστωση συμπεριφορών εκ μέρους των πολιτών, που εμπίπτουν στις διατάξεις του ως άνω νόμου, να επιλαμβάνονται άμεσα και να ενεργούν επειγόντως, όταν περιέρχονται σε αυτούς αναφορές, μηνύσεις, πληροφορίες .αναρτήσεις στο διαδίκτυο , καταγγελίες κ.λ.π., για παραβάσεις των διατάξεων του ως άνω νόμου και ιδιαιτέρως για περιπτώσεις βασανισμού και κακοποίησης ζώων και για περιπτώσεις μη τήρησης των υποχρεώσεων των ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, που ορίζονται στο άρθρο 5 του ως άνω νόμου, και ειδικά που αφορούν την μη τήρηση των κανόνων ευζωίας του ζώου, όπως περιγράφονται στην περίπτωση β’ του άρθρου 1 του ως άνω νόμου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!