Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Κακοκαιρία: Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί – «Προσοχή τις επόμενες ημέρες»
[Lifo]: Κακοκαιρία: Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί – «Προσοχή τις επόμενες ημέρες»

[Lifo]: Κακοκαιρία: Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί – «Προσοχή τις επόμενες ημέρες»

Οδηγίες προστασίας από τη ΓΓΠΠ – Πού και πότε θα σαρώσει το νέο κύμα κακοκαιρίας

«Συναγερμός» έχει σημάνει στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για το νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να σαρώσει τις επόμενες ημέρες τη χώρα.

Κύρια χαρακτηριστά θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι αλλά και οι πυκνές χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της βόρειας χώρας.

Στο πλαίσιο της νέας κακοκαιρίας, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Οδηγίες προστασίας

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!