Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Al Jazeera: Εμπλοκή Κύπριων πολιτικών σε σχέδιο πώλησης διαβατηρίων σε εγκληματίες- Το ρεπορτάζ με κρυφές κάμερες
[Lifo]: Al Jazeera: Εμπλοκή Κύπριων πολιτικών σε σχέδιο πώλησης διαβατηρίων σε εγκληματίες- Το ρεπορτάζ με κρυφές κάμερες

[Lifo]: Al Jazeera: Εμπλοκή Κύπριων πολιτικών σε σχέδιο πώλησης διαβατηρίων σε εγκληματίες- Το ρεπορτάζ με κρυφές κάμερες

Στη δημοσιότητα το ρεπορτάζ που έκαναν δημοσιογράφοι του Al Jazeera με κρυφές κάμερες

Κύπριοι πολιτικοί εμπλέκονται σε σχέδιο που επιτρέπει σε εγκληματίες να αγοράσουν ευρωπαϊκό διαβατήριο , μέσω επενδύσεων, αναφέρει το Al Jazeera, που έδωσε στη δημοσιότητα το ρεπορτάζ που έκαναν δημοσιογράφοι του με κρυφές κάμερες.

Άνθρωποι στις υψηλότερες πολιτικές βαθμίδες της Κύπρου είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν καταδικασμένους εγκληματίες να αποκτήσουν την κυπριακή υπηκοότητα, χορηγώντας τους πρόσβαση στην εσωτερική αγορά της ΕΕ και μετακινήσεις χωρίς βίζα, αναφέρει το Al Jazeera.

Ανάμεσά τους είναι ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Δημήτρης Συλλούρης και ο βουλευτής Χριστάκης Τζιοβάνη, σύμφωνα με το αραβικό δίκτυο. Η δημοσίευση του ρεπορτάζ με τις κρυφές κάμερες έρχεται δύο μήνες μετά τη δημοσίευση των Cyprus Paper από την ερευνητική ομάδα του Al Jazeera.

Επρόκειτο για διαρροή 1.400 εγγράφων που δείχνουν ότι «η Κύπρος τακτικά απέτυχε να τηρήσει τους νόμους της και επέτρεψε σε καταδικασμένους εγκληματίες και φυγάδες να αποκτήσουν την υπηκοότητά της». Έπειτα από εκείνη την έρευνα, η Κύπρος υπεραμύνθηκε του προγράμματος, λέγοντας ότι έχουν γίνει αρκετά λάθη τα προηγούμενα χρόνια, αλλά η αυστηροποίηση των νόμων και οι έλεγχοι για τους υποψηφίους είναι επαρκείς προκειμένου να μην αποκτούν διαβατήριο εγκληματίες.

Η Κύπρος, μέσω του επενδυτικού προγράμματος, χορηγεί διαβατήριο σε όποιον επενδύσει τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια δολάρια στη χώρα, συχνά σε ακίνητα. Από το 2013, όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα, η Κύπρος έχει βγάλει πάνω από 7 δισεκατομμύρια ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!