Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Ιζαμπέλ Αλιέντε: Η πανδημία αποκάλυψε ανισότητες που θα τροφοδοτήσουν τεράστιες διαμαρτυρίες
[Lifo]: Ιζαμπέλ Αλιέντε: Η πανδημία αποκάλυψε ανισότητες που θα τροφοδοτήσουν τεράστιες διαμαρτυρίες

[Lifo]: Ιζαμπέλ Αλιέντε: Η πανδημία αποκάλυψε ανισότητες που θα τροφοδοτήσουν τεράστιες διαμαρτυρίες

Η συγγραφέας εκφράζει την ελπίδα η πανδημία να βάλει τέλος στην πατριαρχία

Η πανδημία του κορωνοϊού αποκάλυψε έντονες ανισότητες, οι οποίες θα συνεχίσουν να τροφοδοτούν «τεράστιες» διαμαρτυρίες, δήλωσε η Ιζαμπέλ Αλιέντε .

Η 77χρονη Χιλιανή συγγραφέας, σε συνέντευξη στο Γαλλικό Πρακτορείο από το σπίτι της στο Σαν Φρανσίσκο, εκτίμησε ότι η πανδημία θα φέρει «χιονοστιβάδα νέων ερμηνειών» για την πραγματικότητα, αλλά τόνισε ότι η σκέψη πολλών είναι ότι δεν πρέπει να υπάρξει επιστροφή σε αυτό που θεωρούνταν «κανονικό» πριν από την πανδημία.

«Άλλοι σε γιοτ, άλλοι πείνασαν»

Σε ερώτηση για το τι μας δίδαξε η πανδημία του κορωνοϊού, η Αλιέντε έκανε αναφορά στις ανισότητες.

«Μας διδάσκει να κοιτάξουμε τις προτεραιότητές μας και μας δείχνει την πραγματικότητα. Η ανισότητα είναι μια πραγματικότητα. Πώς κάποιοι πέρασαν το lockdown σε ένα γιοτ στην Καραϊβική και άλλοι πείνασαν», απάντησε.

«Επίσης μας διδάσκει ότι είμαστε όλοι μια μεγάλη οικογένεια. Ό,τι συμβαίνει σε έναν άνθρωπο στη Γουχάν, συμβαίνει σε όλο τον πλανήτη, σε όλους μας. Δεν υπάρχουν τείχη που μπορούν να διαχωρίσουν τους ανθρώπους», συμπλήρωσε.

«Οι δημιουργικοί άνθρωποι, καλλιτέχνες, επιστήμονες, όλοι οι νέοι, πολλές γυναίκες σκέφτονται πώς είναι η νέα κανονικότητα. Δεν θέλουν να γυρίσουν σε αυτό που ήταν κανονικό πριν. Αυτό είναι το πιο σημαντικό ερώτημα της εποχής μας: αυτό το όνειρο ενός διαφορετικού κόσμου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!