Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Ιταλικά ΜΜΕ: Πέθανε ο γλύπτης Αρτούρο Ντι Μόντικα- Ο δημιουργός του Ταύρου της Γουόλ Στριτ
[Lifo]: Ιταλικά ΜΜΕ: Πέθανε ο γλύπτης Αρτούρο Ντι Μόντικα- Ο δημιουργός του Ταύρου της Γουόλ Στριτ

[Lifo]: Ιταλικά ΜΜΕ: Πέθανε ο γλύπτης Αρτούρο Ντι Μόντικα- Ο δημιουργός του Ταύρου της Γουόλ Στριτ

Το διάσημο, πλέον, γλυπτό είχε τοποθετηθεί αρχικά χωρίς άδεια

Ο γλύπτης Αρτούρο Ντι Μόντικα «έφυγε» από τη ζωή στα 80 του χρόνια, σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ.

Φίλοι του Ντι Μόντικα δήλωσαν στα ιταλικά ΜΜΕ ότι ο γλύπτης απεβίωσε στη γενέτειρά του, τη Βιτόρια στη Σικελία, έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Ήταν ο δημιουργός του Ταύρου της Wall Street, γλυπτό το οποίο τοποθετήθηκε αρχικά χωρίς άδεια το 1989 κοντά στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Στόχος του ήταν να αντιπροσωπεύει «την ισχύ και τη δύναμη των Αμερικανών» μετά την κατάρρευση του χρηματιστηρίου το 1987.

Η αστυνομία απομάκρυνε το βάρους 3.200 κιλών μπρούτζινο γλυπτό από τη θέση του. Όμως, έπειτα από την κατακραυγή, η πόλη επέτρεψε να επανατοποθετηθεί έπειτα από λίγες ημέρες. Το γλυπτό εξελίχθηκε σε ένα από τα εμβλήματα της Νέας Υόρκης και πόλος έλξης τουριστών.

Σε πρόσφατη συνέντευξη στη La Repubblica, ο γλύπτης είχε αφηγηθεί πως «γεννήθηκε» η ιδέα του γλυπτού του. «Ήταν μια περίοδος κρίσης, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης είχε καταγράψει πτώση, σε μία νύχτα, άνω του 20% (…). Με κάποιους φίλους, διερωτήθηκα τι μπορούσα να κάνω για την “πόλη μου”. Είμαι σίγουρα από τη Βιτόρια, όμως έζησα περισσότερα από 40 χρόνια στη Νέα Υόρκη. Τότε, μου ήρθε η ιδέα να δημιουργήσω έναν ταύρο, την εικόνα του Χρηματιστηρίου που ανεβαίνει: όλο αυτό έπρεπε να είναι ένα αστείο, μια πρόκληση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!