Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Ιταλία: Σε απόγνωση οι διάσημοι κατασκευαστές βιολιών – Πώς ο κορωνοϊός απειλεί τους συνεχιστές του Στραντιβάρι
[Lifo]: Ιταλία: Σε απόγνωση οι διάσημοι κατασκευαστές βιολιών – Πώς ο κορωνοϊός απειλεί τους συνεχιστές του Στραντιβάρι

[Lifo]: Ιταλία: Σε απόγνωση οι διάσημοι κατασκευαστές βιολιών – Πώς ο κορωνοϊός απειλεί τους συνεχιστές του Στραντιβάρι

Ο κορωνοϊός θέτει σε κίνδυνο τη δουλειά των σπουδαίων οργανοποιών της Ιταλίας

Η Κρεμόνα είναι γνωστή για την κατασκευή υψηλή ποιότητας εγχόρδων. Αλλά από τη στιγμή που η ιταλική πόλη βρέθηκε στο επίκεντρο του κορωνοϊού οι τεχνίτες αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Στο εργαστήριο του Pablo Farias κυριαρχεί η μυρωδιά του ξύλου. Ο ίδιος γυαλίζει στον πάγκο το τελευταίο βιολί που δημιούργησε. Από το παράθυρό του έχει θέα το ιστορικό κέντρο της πόλης. «Μόλις μετακόμισα στο εργαστήριο» λέει, κοιτώντας πέρα από το βιολί. «Ήμουν έτοιμος να το ανοίξω τον Μάρτιο αλλά ξέσπασε η πανδημία και το lockdown που επέβαλε η κυβέρνηση με ανάγκασε να ακυρώσω τα σχέδια μου» αναφέρει, ενώ κάποιος μπορεί να υποθέσει πως χαμογελάει με πικρία πίσω από τη μάσκα του.

Η Κρεμόνα, των 73.000 κατοίκων, βρίσκεται στα νότια σύνορα της Λομβαρδίας, η οποία έγινε το επίκεντρο του φονικού ιού τον Φεβρουάριο. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο κορωνοϊός προκάλεσε περισσότερους από 1.000 θανάτους στην πόλη και στις γύρω περιοχές. Πλέον απειλεί την ιστορική «ατμομηχανή» της τοπικής οικονομίας, τα εργαστήρια, όπως αυτά του Pablo Farias, που έκαναν την Κρεμόνα διάσημη σε όλον τον κόσμο. Σύμφωνα με το BBC η πόλη αποτελεί μία μικρογραφία του πώς ο κορωνοϊός θέτει σε κίνδυνο τον πολιτισμό σε παγκόσμιο επίπεδο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!