Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Ισραήλ: Κατά 95,8% αποτελεσματικό το εμβόλιο της Pfizer- Στην πρόληψη της μόλυνσης από τον κορωνοϊό
[Lifo]: Ισραήλ: Κατά 95,8% αποτελεσματικό το εμβόλιο της Pfizer- Στην πρόληψη της μόλυνσης από τον κορωνοϊό

[Lifo]: Ισραήλ: Κατά 95,8% αποτελεσματικό το εμβόλιο της Pfizer- Στην πρόληψη της μόλυνσης από τον κορωνοϊό

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας από τους εμβολιασμούς στο Ισραήλ

Ο εμβολιασμός με τις δύο δόσεις του εμβολίου των Pfizer/ BioNTech για τον κορωνοϊό είναι κατά 95,8% αποτελεσματικός στην πρόσληψη της μόλυνσης από τον ιό, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ .

Η μεγάλη εκστρατεία του εμβολιασμού ξεκίνησε στο Ισραήλ στις 19 Δεκεμβρίου και είναι από τις ταχύτερες παγκοσμίως, χάρη στη συμφωνία με την Pfizer, που επιτρέπει στη χώρα να λαμβάνει γρήγορα εκατομμύρια δόσεις με αντάλλαγμα βιοϊατρικά δεδομένα για την επίδραση του εμβολίου.

Έως σήμερα 4,25 εκατομμύρια άνθρωποι- από τον πληθυσμό των 9 εκατομμυρίων- έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου και από αυτούς οι 2,88 εκατομμύρια έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Το εμβόλιο έδειξε ότι είναι αποτελεσματικό κατά 95,8% στην πρόληψη της μόλυνσης από τον κορωνοϊό, δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό με τη δεύτερη δόση, σύμφωνα με το ισραηλινό υπουργείο Υγείας. Επίσης, έδειξε αποτελεσματικότητα 99,2% στην πρόληψη σοβαρών μορφών της νόσου και 98,9% στην πρόληψη θανάτου.

Τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν έως τις 13 Φεβρουαρίου έδειξαν επίσης αποτελεσματικότητα και μία εβδομάδα μετά τη δεύτερη δόση: σε ποσοστό 91,9% στην πρόληψη μόλυνσης από τον ιό, κατά 96,4% στην αποτροπή των σοβαρών μορφών της νόσου και κατά 94,5% στην πρόληψη θανάτου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!