Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Το Ισραήλ εκμισθώνει μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ελλάδα- Για τη φύλαξη των συνόρων
[Lifo]: Το Ισραήλ εκμισθώνει μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ελλάδα- Για τη φύλαξη των συνόρων

[Lifo]: Το Ισραήλ εκμισθώνει μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ελλάδα- Για τη φύλαξη των συνόρων

Υπεγράφη αμυντική συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ

Το Ισραήλ θα εκμισθώσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ελλάδα, τα οποία προορίζονται κυρίως για τη φύλαξη των συνόρων της χώρας μας.

Την Τετάρτη ανακοινώθηκε ότι υπογράφηκε ψηφιακά- λόγω του κορωνοϊού- η αμυντική συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ. Τη συμφωνία υπέγραψαν ο γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, αντιπτέραρχος (ε.α.) Θεόδωρος Λάγιος και ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ, υποστράτηγος (ε.α) Udi Adam.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ ανέφερε ότι η συμφωνία αφορά την εκμίσθωση μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Ελλάδα και συγκεκριμένα Heron UAV. «Το ισραηλινό σύστημα θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για τη φύλαξη των συνόρων», ανέφερε η ίδια ανάρτηση, σημειώνοντας ότι επεκτείνονται οι πολύ καλές σχέσεις των δύο χωρών στον τομέα της άμυνας.

Δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει ότι η συμφωνία για την τριετή εκμίσθωση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών περιλαμβάνει και την επιλογή αγοράς του συστήματος από την Ελλάδα, μετά τη λήξη αυτής της περιόδου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!