Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Η Ισπανία θα χορηγεί το εμβόλιο της AstraZeneca μόνο σε πολίτες κάτω των 55 ετών
[Lifo]: Η Ισπανία θα χορηγεί το εμβόλιο της AstraZeneca μόνο σε πολίτες κάτω των 55 ετών

[Lifo]: Η Ισπανία θα χορηγεί το εμβόλιο της AstraZeneca μόνο σε πολίτες κάτω των 55 ετών

Στην Ελλάδα το εμβόλιο θα γίνεται σε άτομα ηλικίας έως 64 ετών

Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επιτρέψει τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca μόνο σε πολίτες ηλικίες κάτω των 55 ετών.

Η Ελλάδα, η Γαλλία, η Γερμανία, το Βέλγιο, η Δανία, η Σουηδία και άλλες χώρες καθόρισαν ηλικιακά όρια για αυτό το εμβόλιο, που έχουν αναπτύξει η βρετανο-σουηδική εταιρεία AstraZeneca και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, λόγω της έλλειψης αξιολόγησης για την αποτελεσματικότητα και τους κινδύνους πιο ηλικιωμένους πληθυσμούς.

«Η επιτροπή δημόσιας υγείας, στη σημερινή συνεδρίαση και κατόπιν επιστημονικών αποδείξεων, έδωσε το πράσινο φως να οριστεί η ηλικία των 55 ετών ως η μέγιστη ηλικία για τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca», αναφέρει το υπουργείο Υγείας σε ένα δελτίο τύπου.

Στην Ελλάδα, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αποφάσισε ομόφωνα τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στους πολίτες ηλικίας έως και 64 ετών.

Αναφορικά με την αποτελεσματικότητα, δηλαδή την προστασία από σοβαρή και από ήπια νόσηση, η Επιτροπή επισημαίνει πως ο αριθμός ηλικιωμένων ατόμων που έχουν προς το παρόν συμπεριληφθεί στις δημοσιευμένες μελέτες είναι σχετικά μικρός, οπότε δεν υπάρχει ισχυρή επιστημονική τεκμηρίωση ως προς τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Με βάση, όμως, τα δεδομένα που υπάρχουν για την ανοσογονικότητα του εμβολίου σε όλες τις ηλικίες, εκτιμάται ότι η προστασία πιθανότατα αφορά και τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!