Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Η Ισπανία σπάει το ρεκόρ του 1 εκατ. κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας
[Lifo]: Η Ισπανία σπάει το ρεκόρ του 1 εκατ. κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας

[Lifo]: Η Ισπανία σπάει το ρεκόρ του 1 εκατ. κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας

Σε μερικό lockdown διάφορες περιοχές για να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού

Έξι εβδομάδες αφότου έγινε η πρώτη χώρα της δυτικής Ευρώπης που κατέγραψε 500.000 κρούσματα κορωνοϊού , η Ισπανία σπάει νέο ρεκόρ και γίνεται η πρώτη που καταγράφει ένα εκατομμύριο μολύνσεις.

Η Ισπανία μετρά συνολικά 1.005.295 κρούσματα κορωνοϊού μέχρι στιγμής.

Έχει καταγράψει επίσης 575 θανάτους την περασμένη εβδομάδα, αυξάνοντας τον επίσημο αριθμό θανάτων από Covid σε 34.366.

Το ανεπιθύμητο αυτό ρεκόρ έρχεται καθώς η ισπανική κυβέρνηση επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας σε διάφορες περιοχές σε μία προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του δεύτερου κύματος.

Η κυβέρνηση της περιοχής της Μαδρίτης, η οποία αντιπροσωπεύει σχεδόν το ένα τρίτο όλων των μολύνσεων της Ισπανίας, είναι σε καθεστώς έκτακτων μέτρων την ώρα που ο κατάλογος των ισπανικών τοποθεσιών και περιφερειών που τίθενται σε μερικό lockdown μεγαλώσει.

Από σήμερα προτέθηκε η Σαραγόσα και η αμπελουργική περιοχή Λα Ριόχα, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Υγειονομικές κορδέλες απαγορεύουν την είσοδο ή την έξοδο από τις συγκεκριμένες περιοχές, εκτός αν υπάρχουν ουσιαστικοί λόγοι που αφορούν κυρίως στην μετάβαση για εργασία, σπουδές ή υγειονομική περίθαλψη, ένα μέτρο που ισχύει ήδη στη Μαδρίτη και σε οκτώ γειτονικούς δήμους από τις αρχές Οκτωβρίου.

Οι κυβερνήσεις των περιφερειών της Αραγονίας και της Λα Ριόχα, στη βόρεια Ισπανία, ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα περιορίσουν την κινητικότητα του ενός και πλέον εκατομμυρίου κατοίκων συνολικά σε αυτές τις περιοχές, οι οποίες καταγράφουν περισσότερα από 500 κρούσματα του Covid-19 ανά 100.000 κατοίκους σε διάστημα 14 ημερών, ένα από τα κριτήρια για την εφαρμογή αυτού του είδους των μέτρων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!