Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Ισπανία: Καλλιτέχνης «μεταμόρφωσε» φάρο 90 ετών, αλλά το πολύχρωμο έργο του διχάζει
[Lifo]: Ισπανία: Καλλιτέχνης «μεταμόρφωσε» φάρο 90 ετών, αλλά το πολύχρωμο έργο του διχάζει

[Lifo]: Ισπανία: Καλλιτέχνης «μεταμόρφωσε» φάρο 90 ετών, αλλά το πολύχρωμο έργο του διχάζει

Κάποιοι προσέφυγαν ακόμη και στην εισαγγελία, αντιδρώντας στο αποτέλεσμα

Ένας φάρος 90 ετών, σε ακρωτήριο στη βόρεια Ισπανία αποτελεί αντικείμενο διαμάχης, μετά την εκθαμβωτική ανακαίνιση διά χειρός καλλιτέχνη που κατάγεται από την περιοχή.

Ο φάρος που βρίσκεται κοντά στην πόλη Άχο, στην Καντάμπρια, για περίπου έναν αιώνα ήταν ένα απλός, λευκός πύργος 16 μέτρων, που έστελνε το φως του προς τη θάλασσα. Αυτό μέχρι πρόσφατα, καθώς οι αρμόδιες αρχές ζήτησαν από τον Okuda San Miguel να δώσει μια νέα πνοή στον φάρο. Στόχο τους να προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες, σε ένα από τα λιγότερο γνωστά σημεία της ισπανικής ακτογραμμής. Μέρος των εσόδων θα διατεθούν σε τράπεζες τροφίμων της περιοχής.

Ο καλλιτέχνης διακόσμησε τον φάρο με έντονα χρώματα, γεωμετρικά σχήματα και ζώα και ονόμασε Infinite Cantabria το έργο του, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Ο Okuda San Miguel συχνά αντλεί έμπνευση από τις ρίζες του, καθώς γεννήθηκε στην πρωτεύουσα της Καντάμπρια, την πόλη Σανταντέρ. «Αυτή τη φορά, χρησιμοποίησα ζώα από την Καντάμπρια: λύκους, αρκούδες, γλάρους και γύπες», εξήγησε.

«Τα χρώματα και τα γεωμετρικά σχέδια αντιπροσωπεύουν την ντόπια κουλτούρα, την πολυπολιτισμικότητα και την ελευθερία. Επίσης, ήθελα να δείξω τη σημασία της φύσης σε ένα μέρος όπως η Καντάμπρια, όπου υπάρχουν ακόμη “παρθένες” παραλίες, στις οποίες το πράσινο φτάνει σχεδόν μέχρι εκεί που σκάει το κύμα», συμπλήρωσε ο καλλιτέχνης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!