Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Οι Ιρλανδοί σπεύδουν να φιλήσουν την Blarney Stone – Μετά την χαλάρωση των μέτρων
[Lifo]: Οι Ιρλανδοί σπεύδουν να φιλήσουν την Blarney Stone – Μετά την χαλάρωση των μέτρων

[Lifo]: Οι Ιρλανδοί σπεύδουν να φιλήσουν την Blarney Stone – Μετά την χαλάρωση των μέτρων

Μετά την χαλάρωση των μέτρων, το κάστρο του Blarney προσαρμόζεται στους νέους κανόνες

Καθώς η Ιρλανδία επανέρχεται σταδιακά στην κανονικότητα, το διάσημο κάστρο του Blarney, που φιλοξενεί την ομώνυμη πέτρα, αρχίζει δειλά δειλά να υποδέχεται τους πρώτους επισκέπτες του.

Μερικοί Ιρλανδοί επιλέγουν να κουρευτούν ή να πάνε για ψώνια, καθώς η χώρα ανοίγει εκ νέου τα καταστήματα, μετά την χαλάρωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Υπάρχουν και εκείνοι όμως που επιλέγουν να πάνε λίγο πιο μακριά. Μέχρι το Κορκ και το διάσημο κάστρο του Blarney.

Το Blarney είναι ένα μικρό χωριό μερικά χιλιόμετρα μακριά από το Κορκ, στη νοτιοανατολική πλευρά της Ιρλανδίας. Ζει από τον τουρισμό και αυτό το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στο ομώνυμο κάστρο του. Χρωστάει, δε, τη φήμη του σε μία πέτρα.

Χτίστηκε από τον Cormac MacCarthy πριν από 600 χρόνια και ο μύθος λέει πως αρχικά ήταν ξύλινο. Αργότερα περίπου στα 1210 αντικαταστάθηκε από πέτρινο οικοδόμημα, πριν καταστραφεί το 1446.

Στην κορυφή του κάστρου βρίσκεται η διάσημη Blarney Stone, γνωστή και ως πέτρα της Ευγλωττίας. Εκεί, οι τουρίστες κρέμονται ανάποδα για να την φιλήσουν. Ο θρύλος λέει ότι έτσι αποκτούν το ομώνυμο χάρισμα: αυτό της ευγλωττίας, δηλαδή.

Το κάστρο άνοιξε ξανά τη Δευτέρα μετά από μήνες και ο ιδιοκτήτης του Charles Colthurst ήταν ο πρώτος που φίλησε την διάσημη πέτρα.

«Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία, που δεν ήταν δυνατό να φιλήσουμε την πέτρα. Η ανταπόκριση του κόσμου ωστόσο ήταν εντυπωσιακή, με μηνύματα συμπαράστασης από όλο τον κόσμο», έγραψε το προσωπικό του κάστρου στο Facebook, λίγο πριν ανοίξει ξανά ο χώρος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!