Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Το Ιράν συνεχίζει τον εμπλουτισμό ουρανίου στο 20%
[Lifo]: Το Ιράν συνεχίζει τον εμπλουτισμό ουρανίου στο 20%

[Lifo]: Το Ιράν συνεχίζει τον εμπλουτισμό ουρανίου στο 20%

Η κυβέρνηση του Ιράν ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία εμπλουτισμού του ουρανίου με καθαρότητα έως και 20%

Το Ιράν ξεκίνησε τη διαδικασία παραγωγής ουρανίου με εμπλουτισμό 20% στη μονάδα Fordow, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Σε μια σύντομη ανακοίνωσή του στο πρακτορείο ειδήσεων Mehr τη Δευτέρα, ο Αλί Ραμπί έκανε λόγο για το σχέδιο του Ιράν για εμπλουτισμό ουρανίου έως και 20%, λέγοντας ότι η διαδικασία έγχυσης αερίου σε φυγοκεντρητές ξεκίνησε «πριν από ώρες» μετά την πρόσφατη εντολή του προέδρου Χασάν Ρουχανί για την εφαρμογή του σχεδίου.

Ο Ραμπί σημείωσε ότι ο εμπλουτισμός ξεκίνησε σήμερα το πρωί, ενώ έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα όπως η ενημέρωση του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας και η υποβολή ερωτηματολογίου με βάση τις υποχρεώσεις διασφάλισης της χώρας.

Τονίζεται ότι ο βαθμός αυτός εμπλουτισμού δεν επιτρέπεται από τη διεθνή συμφωνία του 2015 για τον έλεγχο του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.

«Εδώ και λίγα λεπτά, η διαδικασία της παραγωγής εμπλουτισμένου κατά 20% ουρανίου ξεκίνησε στην μονάδα εμπλουτισμού του Fordow», ανακοίνωσε ο Ραμπί.

Σύμφωνα με το Reuters, η ενέργεια αυτή είναι η τελευταία μίας σειράς παραβιάσεων των όρων της διεθνούς συμφωνίας, που ξεκίνησαν το 2019 σε απάντηση της αποχώρησης της Ουάσιγκτον από τη συμφωνία και της επαναφοράς του αμερικανικών κυρώσεων κατά της Τεχεράνης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!