Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Ιράν: Μυστήριο με «περιστατικό» σε πυρηνικό σταθμό -Φωτιά ή έκρηξη
[Lifo]: Ιράν: Μυστήριο με «περιστατικό» σε πυρηνικό σταθμό -Φωτιά ή έκρηξη

[Lifo]: Ιράν: Μυστήριο με «περιστατικό» σε πυρηνικό σταθμό -Φωτιά ή έκρηξη

Ζημιές προκλήθηκαν σε κτίριο στο συγκρότημα του πυρηνικού σταθμού

Ζημιές από φωτιά προκλήθηκαν σε κτίριο στο συγκρότημα του πυρηνικού σταθμού της Νατάνζ, στο Ιράν , την Πέμπτη.

Ο Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας του Ιράν αναγνώρισε πως υπήρξε ένα «συμβάν» στο συγκρότημα του πυρηνικού σταθμού και έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία που δείχνει τις ζημιές που προκλήθηκαν.

Ο Σταθμός Εμπλουτισμού Καυσίμου της Νατάνζ (FEP) καλύπτει 100.000 τετραγωνικά μέτρα και έχει κατασκευασθεί υπογείως σε βάθος οκτώ μέτρων. Είναι μία από τις ιρανικές εγκαταστάσεις που παρακολουθούνται από την υπηρεσία ατομικής ενέργειας του ΟΗΕ.

Τα δεδομένα από τους αμερικανικούς δορυφόρους έδειξαν μια έκρηξη, ή φωτιά, τόσο μεγάλη που ανιχνεύθηκε από το διάστημα, σε κτίριο πάνω από την υπόγεια εγκατάσταση εμπλουτισμού, σύμφωνα με τον Guardian.

Η ζημιά προκλήθηκε σε μια «βιομηχανική αποθήκη» που ήταν υπό κατασκευή και δεν υπήρξε τραυματισμός, ούτε απελευθέρωση ραδιενέργειας, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας του Ιράν. «Δεν υπήρξε διακοπή στη λειτουργία της εγκατάστασης εμπλουτισμού. Η εγκατάσταση συνεχίζει να λειτουργεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Οργανισμού, Μπερούζ Καμαλβαντί. Ο κυβερνήτης του Νατάνζ, Ραμαζανάλι Φερντόζι, έκανε λόγο για φωτιά, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Δημοσιογράφοι της υπηρεσίας του BBC στα φαρσί ανέφεραν ότι έλαβαν δήλωση- ώρες πριν από τη δημοσιοποίηση του περιστατικού- από μία ομάδα που αυτοαποκαλείται «Τσιτάχ της πατρίδας» που υποστήριζε ότι είχε κάνει «επιχείρηση» στον πυρηνικό σταθμό του Νατάνζ, βάζοντας στο στόχαστρο ένα από τα υπέργεια κτίρια προκειμένου η καταστροφή να είναι «αδιαμφισβήτητη». Η εγκυρότητα αυτής της ανακοίνωσης δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές, σημειώνει ο Guardian.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!