Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Lifo]: Σε υψηλό οκταετίας η τιμή του χρυσού – Εν μέσω φόβων για δεύτερο κύμα κορωνοϊού
[Lifo]: Σε υψηλό οκταετίας η τιμή του χρυσού – Εν μέσω φόβων για δεύτερο κύμα κορωνοϊού

[Lifo]: Σε υψηλό οκταετίας η τιμή του χρυσού – Εν μέσω φόβων για δεύτερο κύμα κορωνοϊού

Παράλληλα, οι μετοχές στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές κατέγραφαν απώλειες εν μέσω ενδείξεων για αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Οι τιμές του χρυσού σήμερα ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν οκτώ ετών, ενώ οι μετοχές στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές κατέγραφαν απώλειες εν μέσω ενδείξεων για αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού .

Τις ανησυχίες για τις προοπτικές μιας οικονομικής ανάκαμψης τροφοδοτούν τα στοιχεία που έδειξαν ότι πολλές αμερικανικές Πολιτείες καταγράφουν αριθμό-ρεκόρ στα κρούσματα και οι νεκροί στη Λατινική Αμερική ξεπέρασαν τις 100.000, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.

Δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να απαγορεύσει την είσοδο Αμερικανών ταξιδιωτών στην ΕΕ λόγω της αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων, θέτοντας τη χώρα στην ίδια κατηγορία με τη Βραζιλία και τη Ρωσία.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Φίλιπ Λέιν προειδοποίησε ότι η οικονομία της ευρωζώνης θα χρειαστεί πολύ καιρό για να ανακάμψει από την κρίση της πανδημίας και ότι μια σειρά από ισχυρά στοιχεία τις τελευταίες ημέρες δεν είναι απαραίτητα καλός οδηγός για την ανάκαμψη.

Παράλληλα, οι ΗΠΑ εξετάζουν την επιβολή δασμών σε εξαγωγές ύψους 3,1 δισεκ. δολαρίων από τη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ισπανία και τη Γερμανία, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο σημείωμα που εξέδωσε το γραφείο του Αμερικανού αντιπροσώπου για το εμπόριο (USTR).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!