Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Το ΥΠΠΟΑ καλεί σε απολογία τον προϊστάμενο Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Καβάλας
[Lifo]: Το ΥΠΠΟΑ καλεί σε απολογία τον προϊστάμενο Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Καβάλας

[Lifo]: Το ΥΠΠΟΑ καλεί σε απολογία τον προϊστάμενο Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Καβάλας

Επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ για εργαζόμενο που «κλήθηκε σε απολογία για την υπηρεσιακή του συμπεριφορά»

Το υπουργείο Πολιτισμού έδωσε προθεσμία πέντε ημερών στον προϊστάμενο Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Καβάλας προκειμένου να υποβάλει γραπτή απολογία «για την υπηρεσιακή του συμπεριφορά» μετά την επίσκεψη της Λίνας Μενδώνη στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του υπουργείου, εργαζόμενος του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού κλήθηκε «να υποβάλλει γραπτή απολογία για την υπηρεσιακή του συμπεριφορά, η οποία πρέπει να είναι σαφής και λεπτομερής, εντός προθεσμίας 5 ημερών από την επίδοση της κλήσης».

Η ανακοίνωση αναφέρεται στον προϊστάμενο Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Καβάλας και αρχαιολόγο Μιχάλη Λυχούνα, που είχε καταγγείλει πως η μελέτη του υπουργείου στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων αλλοιώνει βασικά χαρακτηριστικά του αρχαιολογικού έργου με ορατό κίνδυνο ο χώρος που εντάχθηκε στα μνημεία της UNESCO μόλις το 2016 να κινδυνεύει με απένταξη.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, ο εργαζόμενος κλήθηκε σε γραπτή απολογία επειδή «στις δηλώσεις του, στις αναρτήσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στις συνεντεύξεις του υπέπεσε στα πειθαρχικά παραπτώματα της αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας (άρθρο 107 παρ. 1 περ. ε του ν. 3528/2007), τη χρήση γλώσσας έμφυλης διάκρισης κατά την άσκηση των καθηκόντων (άρθρο 107 παρ. 1, περ.ζ του ν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!