Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Υπουργείο Παιδείας: Εξ αποστάσεως το εαρινό εξάμηνο για τους φοιτητές των ΑΕΙ
[Lifo]: Υπουργείο Παιδείας: Εξ αποστάσεως το εαρινό εξάμηνο για τους φοιτητές των ΑΕΙ

[Lifo]: Υπουργείο Παιδείας: Εξ αποστάσεως το εαρινό εξάμηνο για τους φοιτητές των ΑΕΙ

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

Ανακοίνωση σχετικά με το εαρινό εξάμηνο στα ΑΕΙ εξέδωσε σήμερα το Υπουργείο Παιδείας.

Αναλυτικότερα, με ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναφέρει ότι σε ό,τι αφορά στο εαρινό εξάμηνο στα ΑΕΙ, θα ισχύσουν τα εξής:

α) Κατόπιν εισήγησης της επιτροπής των Ειδικών, η εκπαιδευτική διαδικασία των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών του εαρινού εξαμήνου 2021 θα πραγματοποιηθεί μόνον με τη χρήση μεθόδων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Οι λοιποί όροι για τη διεξαγωγή των προγραμμάτων σπουδών θα καθορισθούν σύμφωνα με τις αποφάσεις των οργάνων των ΑΕΙ.

β) Ως προς τις κλινικές, πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις ισχύουν όσα περιλαμβάνονται στην εκάστοτε τροποποιούμενη κοινή υπουργική απόφαση «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας». Επιτρέπεται η μετακίνηση μόνον για λόγους συμμετοχής σε κλινικές ασκήσεις φοιτητών τελευταίου έτους προγράμματος σπουδών α΄ κύκλου Τμημάτων/Σχολών Επιστημών Υγείας Α.Ε.Ι. ή για λόγους φοίτησης Δοκίμων Υπαστυνόμων, Δοκίμων Αστυφυλάκων και Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου των Σχολών Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και σπουδαστών των Σχολών Δοκίμων Σημαιοφόρων και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

γ) Στην ίδια ΚΥΑ προβλέπεται η μετακίνηση με σκοπό μεταφοράς οικοσκευής μετά από λύση της σύμβασης μίσθωσης οικιών των φοιτητών που μισθώνουν ακίνητο στην τοποθεσία των σπουδών τους με τη συνοδεία ενός ακόμη προσώπου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!