Σάββατο, 4 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Lifo]: Υπουργική απόφαση για την εναλλακτική φορολόγηση κατοίκων εξωτερικού
[Lifo]: Υπουργική απόφαση για την εναλλακτική φορολόγηση κατοίκων εξωτερικού

[Lifo]: Υπουργική απόφαση για την εναλλακτική φορολόγηση κατοίκων εξωτερικού

Υπουργική απόφαση για τους όρους υπαγωγής σε εναλλακτική φορολόγηση εισοδήματος, αλλοδαπών που μεταφέρουν την φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα

Την κοινή υπουργική απόφαση που προβλέπει τους όρους και τις προϋποθέσεις υπαγωγής σε εναλλακτική φορολόγηση εισοδήματος, αλλοδαπής προέλευσης φυσικών προσώπων, που μεταφέρουν την φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα , υπέγραψαν ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος και ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής.

Η απόφαση αναμένεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θέτει ως προϋπόθεση την πραγματοποίηση επένδυσης τουλάχιστον 500.000 ευρώ για όσους αλλοδαπούς υψηλής οικονομικής επιφάνειας επιλέγουν να γίνουν φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος, καταβάλλοντας φόρο για τα εισοδήματά τους στην Ελλάδα και κατ’ αποκοπήν ποσό φόρου 100.000 ευρώ το έτος για τα εισοδήματά τους στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι φορολογούμενοι που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στις διατάξεις του νέου καθεστώτος (άρθρο 5Α του ΚΦΕ), από το φορολογικό έτος 2020, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στη ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού και Εναλλακτικής Φορολόγησης Φορολογικών Κατοίκων Ημεδαπής.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι: «Η διαδικασία ένταξης είναι απλή και διέπεται από διαφάνεια. Προϋπόθεση αποτελεί η πραγματοποίηση επένδυσης αξίας τουλάχιστον 500.000 €, από την 12η Δεκεμβρίου 2019 και εντός τριών ετών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Η μέγιστη διάρκεια υπαγωγής ορίζεται στα 15 έτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!