Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Υπόθεση Novartis: Η πρώτη αντίδραση της Τουλουπάκη για την ποινική δίωξη σε βάρος της
[Lifo]: Υπόθεση Novartis: Η πρώτη αντίδραση της Τουλουπάκη για την ποινική δίωξη σε βάρος της

[Lifo]: Υπόθεση Novartis: Η πρώτη αντίδραση της Τουλουπάκη για την ποινική δίωξη σε βάρος της

Η κ. Τουλουπάκη δήλωσε ότι θα προσβάλει ως απολύτως άκυρη τη δίωξη, στο δικαστικό συμβούλιο

«Σήμερα η σκοπιμότητα επιβλήθηκε της νομιμότητας. Είναι μία μέρα θλίψης για την Δικαιοσύνη», δήλωσε μεταξύ άλλων η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη , μετά την απόφαση να ασκηθεί σε βάρος της ποινική δίωξη για την υπόθεση Novartis .

Στη δήλωσή της η κ. Τουλουπάκη αναφέρει ότι θα προσβάλει άμεσα στο δικαστικό συμβούλιο «ως απολύτως άκυρη» τη δίωξη. Παράλληλα προαναγγέλλει ότι θα προσφύγει «σε όλα τα αρμόδια διεθνή όργανα», για να αναδειχθεί «το ζήτημα της ματαίωσης κάθε προσπάθειας καταπολέμησης της διαφθοράς στην χώρα μας».

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλης Ιωαννίδης αποφάσισε την ποινική δίωξη της κ. Τουλουπάκη για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis, με βάση τη σχετική παραγγελία του αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου, Ευάγγελου Ζαχάρη .

Η κ. Τουλουπάκη κατηγορείται για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας και σε βαθμό πλημμελήματος για κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση, παραβίαση δικαστικού απορρήτου και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Επίσης, με απόφαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ξεκινά προκαταρκτική εξέταση για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες όλων των προσώπων τα οποία με βάση το πόρισμα του έτερου ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού Λάμπρου Σοφουλάκη, πρέπει να ελεγχθούν ποινικά.

Στο πόρισμά του ο κ. Σοφουλάκης ο οποίος κρίνει πως ο Γιάννης Αγγελής πρέπει να ελεγχθεί για ψευδορκία και ψευδή καταμήνυση για όσα έχει καταθέσει σε εισαγγελείς και προανακριτική επιτροπή, καθώς και για παράβαση καθήκοντος για τα στοιχεία τα οποία αρνήθηκε να παραλάβει από Αμερικανούς Ομοσπονδιακούς, αλλά και για την ανάσυρση από το αρχείο των μηνύσεων πολιτικών προσώπων τις οποίες ο ίδιος είχε αρχειοθετήσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!