Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Υπόθεση Ναβάλνι: Στον Βρετανό ΥΠΕΞ ο Ρώσος πρέσβης – Κάλεσμα για «πλήρη και διαφανή έρευνα»
[Lifo]: Υπόθεση Ναβάλνι: Στον Βρετανό ΥΠΕΞ ο Ρώσος πρέσβης – Κάλεσμα για «πλήρη και διαφανή έρευνα»

[Lifo]: Υπόθεση Ναβάλνι: Στον Βρετανό ΥΠΕΞ ο Ρώσος πρέσβης – Κάλεσμα για «πλήρη και διαφανή έρευνα»

Ο Ρώσος πρέσβης στην Βρετανία εκλήθη από το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών για την υπόθεση Ναβάλνι

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ δήλωσε ότι κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη στην Βρετανία για να του εκφράσει την ανησυχία του για την υπόθεση δηλητηρίασης του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι .

«Σήμερα η Βρετανία κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη στο Ηνωμένο Βασίλειο για να του εκφράσει την βαθειά του ανησυχία για την δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι» έγραψε ο Ράαμπ στο Twitter. «Είναι εντελώς απαράδεκτο να έχει χρησιμοποιηθεί ένα απαγορευμένο χημικό όπλο και η Ρωσία θα πρέπει να διεξάγει μια πλήρη και διαφανή έρευνα».

Ο Ράαμπ προσέθεσε ότι αισθάνθηκε ανακούφιση που άκουσε ότι ο Ναβάλνι βγήκε από το τεχνητό κώμα στο οποίο τον είχαν θέσει οι γιατροί και εξέφρασε την ελπίδα ότι η κατάσταση του θα συνεχίσει να βελτιώνεται.

Σε χωριστή ανακοίνωση εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι «είναι ένα ζήτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσει η Ρωσία. Το περιστατικό συνέβη σε ρωσικό έδαφος, εναντίον ενός Ρώσου πολίτη. Έχουν αναλάβει διεθνείς δεσμεύσεις τις οποίες πρέπει να τηρούν».

«Αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια επίθεση εναντία στο διεθνές σύστημα που βασίζεται σε κανόνες και το οποίο εγγυάται την ασφάλεια της κοινωνίας μας», δήλωσε ο ίδιος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!