Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Υπόθεση Ναβάλνι: Γερμανικό τελεσίγραφο για εξηγήσεις πριν τη συζήτηση της ΕΕ για ρωσικές κυρώσεις
[Lifo]: Υπόθεση Ναβάλνι: Γερμανικό τελεσίγραφο για εξηγήσεις πριν τη συζήτηση της ΕΕ για ρωσικές κυρώσεις

[Lifo]: Υπόθεση Ναβάλνι: Γερμανικό τελεσίγραφο για εξηγήσεις πριν τη συζήτηση της ΕΕ για ρωσικές κυρώσεις

«Τα τελεσίγραφα δεν βοηθούν κανέναν, αλλά αν δεν δοθούν εξηγήσεις θα αναγκαστούμε να συζητήσουμε μια απάντηση με τους Ευρωπαίους εταίρους μας» λέει ο ΓερμανόςΥΠΕΞ

Γερμανικό τελεσίγραφο στη Ρωσία, προκειμένου να λάβει εξηγήσεις για τη δηλητηρίασή του Αλεξέι Ναβάλνι , πριν από ενδεχόμενες κυρώσεις της ΕΕ.

Την ίδια ώρα η Μόσχα κατηγορεί τη Γερμανία ότι δεν συνεργάζεται.

«Τα τελεσίγραφα δεν βοηθούν κανέναν, όμως αν τις επόμενες ημέρες η ρωσική πλευρά δεν δώσει εξηγήσεις για το τι συνέβη, τότε θα αναγκαστούμε να συζητήσουμε μια απάντηση με τους Ευρωπαίους εταίρους μας», προειδοποίησε μιλώντας στην εφημερίδα Bild ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Χάικο Μάας, η χώρα του οποίου ασκεί την εναλλασσόμενη προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Γερμανός υπουργός πρόσθεσε ότι αν αποφασιστεί η επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία, αυτές θα πρέπει να είναι «στοχευμένες».

Όσον αφορά τις κυρώσεις, ο Μάας έκανε λόγο για ένα ενδεχόμενο πάγωμα του πολύ αμφιλεγόμενου σχεδίου αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, που θα προμηθεύει τη Γερμανία και την Ευρώπη με ρωσικό αέριο.

Παράλληλα, και το βράδυ, στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD, εκτίμησε πως «είναι λάθος να αποκλειστούν εκ των προτέρων» συνέπειες για το σχέδιο αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 ανάμεσα στη Ρωσία και στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τη γερμανική κυβέρνηση της καγκελαρίου Άνκελα Μέρκελ, ο Ναβάλνι δηλητηριάστηκε «χωρίς αμφιβολία» στη Ρωσία κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής περιοδείας από έναν νευροτοξικό παράγοντα της ομάδας Novitchok, που είχε δημιουργηθεί κατά τη σοβιετική εποχή για στρατιωτικούς σκοπούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!