Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Υπόθεση ΜΚΟ: Έσοδα εκατομμυρίων χωρίς ΑΦΜ και τραπεζικούς λογαριασμούς – Συνεχίζονται οι έρευνες
[Lifo]: Υπόθεση ΜΚΟ: Έσοδα εκατομμυρίων χωρίς ΑΦΜ και τραπεζικούς λογαριασμούς – Συνεχίζονται οι έρευνες

[Lifo]: Υπόθεση ΜΚΟ: Έσοδα εκατομμυρίων χωρίς ΑΦΜ και τραπεζικούς λογαριασμούς – Συνεχίζονται οι έρευνες

Νέα στοιχεία στο φως για τις ΜΚΟ που κατηγορούνται για κατασκοπεία και εμπλοκή σε διακίνηση προσφύγων στη Λέσβο

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για τις ΜΚΟ, μετά την αποκάλυψη πως μέλη τεσσάρων οργανώσεων κατηγορούνται για κατασκοπεία και εμπλοκή σε διακίνηση προσφύγων στη Λέσβο .

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας συνεχίζει τους δειγματοληπτικούς ελέγχους σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις από τις συνολικά 313 που δραστηριοποιούνται επί του Μεταναστευτικού, απορροφώντας κονδύλια εκατομμυρίων ευρώ από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα και χορηγίες χωρίς να δίνουν πουθενά λογαριασμό, τόσο για τις δράσεις όσο και για τον τρόπο λειτουργίας τους.

Στο στόχαστρο της ΕΥΠ και της αστυνομίας βρίσκονται τρεις ακόμη ΜΚΟ με ύποπτο υπόβαθρο και σκοτεινές συναλλαγές, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, οι οποίες φέρεται να κινούνται στα βήματα των 4 ΜΚΟ, που με βάση τη δικογραφία κατηγορούνται για τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της κατασκοπείας, της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας και παραβάσεις του Κώδικα Μετανάστευσης.

Χωρίς ΑΦΜ και τραπεζικούς λογαριασμούς

Όπως αναφέρεται για τις τρεις νέες ύποπτες ΜΚΟ, ο έλεγχος έφυγε από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, με τους φακέλους να περνούν στην ΕΛ.ΑΣ. και την ΕΥΠ.

Η πρώτη ανάλυση των δεδομένων έδειξε ότι οι συγκεκριμένες τρεις οργανώσεις δεν διαθέτουν ΑΦΜ και τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα, με τον ρόλο τους να κρίνεται τουλάχιστον ύποπτος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!