Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο: Τι αποκάλυψαν τα κινητά των δύο κατηγορουμένων
[Lifo]: Υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο: Τι αποκάλυψαν τα κινητά των δύο κατηγορουμένων

[Lifo]: Υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο: Τι αποκάλυψαν τα κινητά των δύο κατηγορουμένων

Τα smartphones των δύο κατηγορουμένων για την κατασκοπεία στη Ρόδο αποκαλύπτουν στοιχεία της υπόθεσης

Σημαντικά στοιχεία προέκυψαν μετά την εξέταση των κινητών τηλεφώνων των δύο κατηγορούμενων για την υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο.

Για την υπόθεση κατηγορούνται δύο άνδρες, ο 35χρονος γραμματέας του Τουρκικού Προξενείου στη Ρόδο και ο 52χρονος πρώην μάγειρας πλοίου που εκτελούσε τοπικά δρομολόγια. Σε έκθεση του Τμήματος Ψηφιακών Πειστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, αναφέρεται ότι κατά την εργαστηριακή εξέταση των δύο smartphone των κατηγορούμενων εντοπίστηκαν γραπτά μηνύματα SMS, επαφές, το ιστορικό περιήγησης στο διαδίκτυο, το ιστορικό κλήσεων, συνδέσεις με ασύρματη τεχνολογία wifi και bluetooth, downloads αρχείων, καταχωρήσεις ημερολογίου, η δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το ιστορικό συνομιλιών, των εφαρμογών facebook και whatsapp, στοιχεία λογαριασμών χρήστη, κωδικοί πρόσβασης κ.α.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατική» εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι από το ιστορικό περιήγησης στο διαδίκτυο του 52χρονου προκύπτει ότι επισκεπτόταν την σελίδα του Πολεμικού Ναυτικού και προέβαινε σε καταγραφή των χαρακτηριστικών του στόλου, όπως παρουσιάζεται εκεί, προκειμένου να προβαίνει σε αντιπαραβολή με τα όσα είχε καταγράψει ο ίδιος.

Παράλληλα βρέθηκε πλήθος συνομιλιών μεταξύ των κρατουμένων με μηνύματα στα τούρκικα κυρίως σε διάφορες εφαρμογές επικοινωνίας, αλλά και φωτογραφίες πολεμικών πλοίων και πλοίου της Frontex στο κινητό που ανήκει στον 35χρονο γραμματέα του Τουρκικού Προξενείου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!