Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Υποστελεχωμένα τα αστυνομικά τμήματα Αττικής – Χρωστούν έως και 750 ρεπό
[Lifo]: Υποστελεχωμένα τα αστυνομικά τμήματα Αττικής – Χρωστούν έως και 750 ρεπό

[Lifo]: Υποστελεχωμένα τα αστυνομικά τμήματα Αττικής – Χρωστούν έως και 750 ρεπό

Στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, λόγω της υποστελέχωσης, οι οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις για το προσωπικό ξεπερνούν τις 750

Σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης έχουν τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Ασφαλείας στην Αττική.

Σύμφωνα με το Έθνος, καλυμμένες είναι μόλις οι μισές οργανικές θέσεις, με αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις οι αστυνομικοί να μην μπορούν να ανταποκριθούν σε κλήσεις πολιτών για ληστείες, διαρρήξεις και άλλα αδικήματα, καθώς τα τμήματα διαθέτουν κυρίως προσωπικό μεταξύ άλλων για φυλάξεις και μέτρα ασφαλείας, στα οποία διατίθενται μέχρι και οι διοικητές των Τμημάτων οπότε απουσιάζουν για ώρες.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ, μεγάλα Αστυνομικά Τμήματα πυκνοκατοικημένων περιοχών λειτουργούν το βράδυ με μόλις ένα ή δύο άτομα, ενώ σημαντικά προβλήματα παρουσιάζονται και στα κρατητήρια, που πολλές ημέρες είναι κλειστά για να απολυμανθούν από μεταδοτικές ασθένειες.

Σχετικά με τα οχήματα, υπάρχουν εφτά που ανήκουν στην Ασφάλεια για συνολικά 19 τμήματα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών.

«Όταν κλείνουν τα κρατητήρια για να απολυμανθούν, θα πρέπει να μεταφερθούν οι κρατούμενοι σε άλλα Τμήματα και έτσι ξεκινά ο Γολγοθάς που συνίσταται: Σε ποια Τμήματα θα τους πάμε; Με τι οχήματα θα γίνει η μεταγωγή τους; Πού θα βρεθούν οι αστυνομικοί για τη μεταγωγή τους; Επιπλέον δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι: Οι αλλοδαποί αν είναι για διοικητική απέλαση δεν πρέπει να κρατούνται σε Αστυνομικά Τμήματα. Αν είναι ασυνόδευτοι αλλοδαποί ανήλικοι που εκκρεμεί η εύρεση χώρου σε κάποια δομή για τη διαμονή τους και πάλι δεν πρέπει να παραμένουν στα κρατητήρια των Αστυνομικών Τμημάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!