Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: ΥΠΕΝ: Ευρωπαϊκή δράση για την προστασία των ακτών και των θαλασσών
[Lifo]: ΥΠΕΝ: Ευρωπαϊκή δράση για την προστασία των ακτών και των θαλασσών

[Lifo]: ΥΠΕΝ: Ευρωπαϊκή δράση για την προστασία των ακτών και των θαλασσών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει αυτή την καμπάνια ευαισθητοποίησης για την προστασία των ακτών από τη θαλάσσια ρύπανση

Την ευρωπαϊκή εκστρατεία ευαισθητοποίησης των πολιτών, #EUBeachCleanUp, η οποία διέπεται από τις αρχές της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας (European Green Deal) στηρίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος κι Ενέργειας , στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την προστασία του θαλάσσιου πλούτου της χώρας.

Η εκστρατεία #EUBeachCleanUp

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει αυτή την καμπάνια ευαισθητοποίησης για την προστασία των ακτών από τη θαλάσσια ρύπανση, η οποία είναι κατά κύριο λόγο «πλαστική», μιας και το 85% των απορριμμάτων στις ευρωπαϊκές θάλασσες είναι πλαστικά και το 50% αυτών είναι Πλαστικά Μιας Χρήσης.

Με τη φράση «Μαζί, μπορούμε να μετατρέψουμε μια σταγόνα στον ωκεανό σε ένα κύμα αλλαγής» η εκστρατεία #EUBeachCleanUp μας προτρέπει από το σπίτι μας με απλές κινήσεις στην καθημερινότητά μας να συνδράμουμε στη μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης. Σύμφωνα με την Κομισιόν, μπορούμε να συμμετάσχουμε:

  • Με λιγότερη κατανάλωση νερού
  • Με λιγότερη χρήση συσκευασιών
  • Με διαλογή των οικιακών απορριμμάτων σε ξεχωριστά είδη

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο πλαίσιο της #EUBeachCleanUp θα διοργανώσει καθαρισμό της παραλίας στο Καβούρι.

Επιπλέον έχει αναλάβει μια σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων στο πλαίσιο της Κυκλικής Οικονομίας: Απόσυρση Πλαστικών Μιας Χρήσης

Με στόχο τον σημαντικό περιορισμό της «πλαστικής ρύπανσης» και την προστασία των θαλασσών, των ακτών και εν γένει του φυσικού μας περιβάλλοντος, βρίσκεται ήδη σε διαβούλευση -μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου- το σχετικό νομοσχέδιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!