Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: «Υπάρχει εγχειρίδιο βιασμού;» – Οργή για δικαστή που αποκάλεσε «ανάρμοστη» τη στάση φερόμενου θύματος
[Lifo]: «Υπάρχει εγχειρίδιο βιασμού;» – Οργή για δικαστή που αποκάλεσε «ανάρμοστη» τη στάση φερόμενου θύματος

[Lifo]: «Υπάρχει εγχειρίδιο βιασμού;» – Οργή για δικαστή που αποκάλεσε «ανάρμοστη» τη στάση φερόμενου θύματος

Πιέσεις να σβήσει τα αμφιλεγόμενα σχόλια από τη δικαστική απόφαση που επικρίνουν και αμφισβητούν τη συμπεριφορά γυναίκας, φερόμενου θύμα βιασμού, δέχεται δικαστής στην Ινδία.

Ο Krishna S Dixit του Ανώτατου Δικαστηρίου της Καρνακάτα εξασφάλισε αποφυλάκιση με εγγύηση για τον κατηγορούμενο για βιασμό την περασμένη εβδομάδα, ενώ τόνισε πως «δυσκολεύτηκε να πιστέψει την κατάθεση της γυναίκας».

Ο δικαστής Dixit ρώτησε τη γυναίκα γιατί πήγε «στο γραφείο το βράδυ, στις 11 η ώρα;», γιατί «δεν αντιστάθηκε στην κατανάλωση αλκοόλ μαζί του;» και γιατί του επέτρεψε «να μείνει μαζί της έως το πρωί;».

«Η εξήγηση που έδωσε πως μετά την διάπραξη της πράξης ήταν κουρασμένη και αποκοιμήθηκε, είναι ανάρμοστη για μια Ινδή» αποφάσισε ο δικαστής, προσθέτοντας πως «δεν είναι αυτός ο τρόπος που οι γυναίκες μας αντιδρούν όταν ατιμάζονται».

Οι παρατηρήσεις του προκάλεσαν θύέλλα αντιδράσεων. Εξοργισμένοι Ινδοί και Ινδές διερετούνται αν υπάρχει «εγχειρίδιο βιασμού» που επιβάλλει συγκεκριμένη συμπεριφορά από τα θύματα. Μάλιστα, ένας illustrator δημιούργησε έναν «οδηγό Ινδού δικαστή για να είσαι το ιδανικό θύμα βιασμού», στηλιτεύοντας την απόφαση, που έγινε viral στα social media.

Η Aparna Bhat, δικηγόρος στο Νέο Δελχί, έστειλε ανοιχτή επιστολή στον πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ινδίας και τρεις γυναίκες δικαστές, διαμαρτυρόμενη σφοδρά για την απόφαση. «Υπάρχει πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθούν τα θύματα μετά το βιασμό τους που υπαγορεύει ο νόμος και δεν κατέχω;» έγραψε μεταξύ άλλων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!