Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: ΗΠΑ: Οι παραδοσιακοί Ρεπουμπλικάνοι «αδειάζουν» τον Τραμπ – Δυσαρέσκεια για κορωνοϊό και Τζορτζ Φλόιντ
[Lifo]: ΗΠΑ: Οι παραδοσιακοί Ρεπουμπλικάνοι «αδειάζουν» τον Τραμπ – Δυσαρέσκεια για κορωνοϊό και Τζορτζ Φλόιντ

[Lifo]: ΗΠΑ: Οι παραδοσιακοί Ρεπουμπλικάνοι «αδειάζουν» τον Τραμπ – Δυσαρέσκεια για κορωνοϊό και Τζορτζ Φλόιντ

Μερικούς μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές ο Τραμπ χάνει ακόμη και τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους των Ρεπουμπλικανών, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση

Πρόσφατες δημοσκοπήσεις, μεταξύ των οποίων και μια των Reuters/Ipsos που διεξήχθη αυτή την εβδομάδα, δείχνουν ότι ο Τραμπ ακολουθεί σε μεγάλη απόσταση τον Δημοκρατικό αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν λιγότερο από πέντε μήνες πριν από τις 3 Νοεμβρίου που θα διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν έναν πρόεδρο όλο και περισσότερο αποκομμένο από το αμερικανικό εκλογικό σώμα, οι απόψεις του οποίου έχουν αλλάξει ριζικά μετά τον θάνατο, στις 25 Μαΐου, του Τζορτζ Φλόιντ, του Αφροαμερικανού άοπλου άνδρα, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά την βίαιη σύλληψή του από λευκό αστυνομικό.

Σύμφωνα με μια ανάλυση των δεδομένων της δημοσκόπησης των Reuters/Ipsos, που διενεργήθηκε μετά τον Μάρτιο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίζεται να είναι λιγότερο δημοφιλής στα ζητήματα που αυτή την περίοδο οι Αμερικανοί θεωρούν σημαντικότερα, την πανδημία του κορωνοϊού και την μεταρρύθμιση της αστυνομίας. Η δημοσκόπηση εξάλλου τον εμφανίζει να χάνει υποστηρικτές από μια ευρεία κατηγορία ψηφοφόρων, ακόμη και από εκείνους που υπήρξαν οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές του, όπως οι Αμερικανοί της υπαίθρου και οι λευκοί Ευαγγελιστές.

Ο Μπάιντεν έχει αυτή τη στιγμή προβάδισμα 13 ποσοστιαίων μονάδων επί του Τραμπ έχοντας την στήριξη κατοίκων των προαστίων, των ανεξάρτητων και των υψηλά αμειβομένων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!