Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: ΗΠΑ: Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζητούν το τέλος των εκτελέσεων θανατοποινιτών
[Lifo]: ΗΠΑ: Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζητούν το τέλος των εκτελέσεων θανατοποινιτών

[Lifo]: ΗΠΑ: Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζητούν το τέλος των εκτελέσεων θανατοποινιτών

Επιστολή στον Αμερικανό Πρόεδρο

Διακεκριμένες ομάδες πολιτικών δικαιωμάτων ζητούν από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να επιβάλει μορατόριουμ στην εκτέλεση ομοσπονδιακών θανατοποινιτών .

Σε επιστολή που εστάλη την Τρίτη, οι ομάδες ζητούν από τον Αμερικανό Πρόεδρο να παύσουν οι εκτελέσεις και να μετατρέψει τις ποινές των ομοσπονδιακών θανατοποινιτών.

Ο Μπάιντεν εξάλλου πέρυσι είχε προβεί σε σχετική υπόσχεση προς τους ψηφοφόρους του, λέγοντας ότι θα επιδιώξει μία τέτοια κίνηση.

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών, η Διεθνής Αμνηστία, η Διάσκεψη Ηγεσίας για τα Ατομικά και Ανθρώπινα Δικαιώματα, το NAACP και άλλες ομάδες χαρακτήρισαν την τιμωρία «σκληρή, αναποτελεσματική και μη αναστρέψιμη» στην επιστολή τους.

Η εκτέλεση ομοσπονδιακών θανατικών ποινών εντάθηκε από τον προκάτοχο του Μπάιντεν, Ντόναλντ Τραμπ, το περασμένο καλοκαίρι μετά από 17 χρόνια «παύσης», που προκλήθηκε εν μέρει από την αυξανόμενη δυσκολία στη λήψη των ουσιών για τις θανατηφόρες ενέσεις.

Η διοίκηση του Τραμπ ανακοίνωσε ένα νέο πρωτόκολλο για τις θανατηφόρες ενέσεις και προχώρησε σε 13 εκτελέσεις ομοσπονδιακών θανατοποινιτών: 12 άνδρες και μία γυναίκα, η μόνη γυναίκα με ομοσπονδιακή θανατική ποινή.

Πριν από αυτό, η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε εκτελέσει μόνο τρία άτομα από τη δεκαετία του 1960. Οι περισσότερες χώρες στον κόσμο ωστόσο έχουν καταργήσει τη θανατική ποινή.

Ο Μπάιντεν, ο οποίος μόλις πρόσφατα αντιτάχθηκε στη θανατική ποινή, δεν έχει ακόμη συζητήσει πώς θα ενεργήσει προκειμένου να εφαρμόσει την προεκλογική του υπόσχεση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!