Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: ΗΠΑ: Μεσίτες σταματούν να χρησιμοποιούν τον όρο “Master Bedroom” επειδή παραπέμπει στην δουλεία
[Lifo]: ΗΠΑ: Μεσίτες σταματούν να χρησιμοποιούν τον όρο “Master Bedroom” επειδή παραπέμπει στην δουλεία

[Lifo]: ΗΠΑ: Μεσίτες σταματούν να χρησιμοποιούν τον όρο “Master Bedroom” επειδή παραπέμπει στην δουλεία

Αρκετοί μεσίτες στις ΗΠΑ θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν τον όρο “Master Bedroom” για την κύρια κρεβατοκάμαρα των σπιτιών

Αρκετοί μεσίτες στις ΗΠΑ σταμτούν να χρησιμοποιούν τον όρο “Master Bedroom” για τις κύριες κρεβατοκάμαρες των οικιών, επειδή η λέξη master παραπέμπει στον «αφέντη» των χρόνων της δουλείας.

Όπως μετέδωσε το αμερικανικό CBS, η Ένωση Μεσιτών Χιούστον (HAR) θα αφαιρέσει από τις περιγραφές των σπιτιών τον όρο “master” από τις μεγάλες κρεβατοκάμαρες των σπιτιών προς πώληση ή ενοικίαση. Ο όρος θα αντικατασταθεί από την φράση “primary bedroom” που επίσης σημαίνει «κύρια κρεβατοκάμαρα», χωρίς το primary να είναι συνώνυμο και του αφέντη – άρχοντα όπως το “master”.

Σύμφωνα με την HAR, η συζήτηση για την ορθότητα του όρου είχε ξεκινήσει χρόνια πριν και, όπως φαίνεται, η μαζική κατακραυγή που προκάλεσε η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ αναθέρμανε την συζήτηση.

«Η συμβουλευτική ομάδα MLS τακτικά αναθεωρεί τους όρους και τα πεδία που χρησιμοποιούνται στο σύστημα, ώστε να διασφαλιστεί πως είναι συνεπές (σ.σ το σύστημα) με το κλίμα της αγοράς», σημειώνεται στην ανακοίνωση. Η αλλαγή σε “primary bedroom” και “primary bath” για τα μπάνια, ήταν μεταξύ των εννέα αλλαγών που είχαν ζητήσει μέλη της ένωσης.

«Κάποια μέλη ανησυχούσαν για το πως εκλαμβανόταν η συγκεκριμένη ορολογία από άλλους μεσίτες αλλά και καταναλωτές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!