Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: ΥΠΑ: Έως τις 30 Ιουνίου μόνο στο «Ελ. Βενιζέλος» πτήσεις εξωτερικού
[Lifo]: ΥΠΑ: Έως τις 30 Ιουνίου μόνο στο «Ελ. Βενιζέλος» πτήσεις εξωτερικού

[Lifo]: ΥΠΑ: Έως τις 30 Ιουνίου μόνο στο «Ελ. Βενιζέλος» πτήσεις εξωτερικού

Επεκτείνεται ως τις 30 Ιουνίου η ΝΟΤΑΜ για τις πτήσεις εξωτερικού

Την επέκταση της αεροπορικής οδηγίας (ΝΟΤΑΜ) για τις πτήσεις εξωτερικού ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Έτσι, οι αφίξεις και αναχωρήσεις όλων των διεθνών πτήσεων θα επιτρέπονται μόνο στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» έως τις 30 Ιουνίου 2020 και ώρα 23:59. Κάτι που σημαίνει ότι αποκλείονται οι πτήσεις εξωτερικού από τα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας.

Παράλληλα, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας υπενθύμισε μέχρι πότε ισχύει η αναστολή πτήσεων από συγκεκριμένες χώρες. Συγκεκριμένα παραμένουν σε ισχύ:

  • Αναστολή όλων των πτήσεων μετακίνησης επιβατών από και προς την Ελλάδα με την Ιταλία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία μέχρι τα μεσάνυχτα της 31ης Μαΐου 2020.
  • Προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από και προς την Τουρκία, την Αλβανία και την Βόρεια Μακεδονία έως τις 14 Ιουνίου 2020 και ώρα 23:59.
  • Προσωρινή απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων πολιτών και υποχρεωτικήςπροληπτική καραντίνα 14 ημερών για επιβάτες (όλων των εθνικοτήτων) που φτάνουν στην χώρα μας από το σύνολο των διεθνών προορισμών έως την Κυριακή 31 Μαΐου 2020 και ώρα 23:59.

Από αυτές τις ΝΟΤΑΜ εξαιρούνται οι πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων (cargo), υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary), ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian), οι πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμά του (ferry flights), οι κρατικές πτήσεις (state), οι πτήσεις που αναφέρουν ότι ευρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency), οι στρατιωτικές πτήσεις (military, δεν ισχύουν οι πτήσεις αυτές για την Τουρκία), οι πτήσεις της Frontex, οι ανεφοδιασμού, οι πτήσεις με επιβάτες διαμετακόμισης (Passengers in transit), οι πτήσεις υποστήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας και οι πτήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!