Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: ΗΠΑ: Εγκρίθηκαν τα πρώτα rapid test στο σπίτι – Σε 30 λεπτά δίνουν το αποτέλεσμα
[Lifo]: ΗΠΑ: Εγκρίθηκαν τα πρώτα rapid test στο σπίτι – Σε 30 λεπτά δίνουν το αποτέλεσμα

[Lifo]: ΗΠΑ: Εγκρίθηκαν τα πρώτα rapid test στο σπίτι – Σε 30 λεπτά δίνουν το αποτέλεσμα

Μέσα σε μισή ώρα το δείγμα δείχνει αν κάποιος είναι θετικός ή αρνητικός στον κορωνοϊό

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ενέκρινε η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, το πρώτο rapid test για τον κορωνοϊό , το οποίο μπορεί να κάνει κανείς μόνος του στο σπίτι.

Τα αποτελέσματα βγαίνουν σε 30 λεπτά. Το γρήγορο τεστ μιας χρήσης, που κατασκεύασε η εταιρεία Lucira Health, δίνει τη δυνατότητα στον οποιονδήποτε άνω των 14 ετών, ο οποίος υποψιάζεται ότι μπορεί ότι έχει Covid-19, να πάρει δείγμα από τη μύτη του και μετά να ελέγξει αν έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2, δείχνοντας θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα.

Έως τώρα είχαν εγκριθεί από τη FDA διαγνωστικά τεστ που επέτρεπαν σε κάποιον να συλλέξει δείγμα μόνος του, αλλά μετά έπρεπε να το στείλει για ανάλυση σε κάποιο εργαστήριο. Το νέο τεστ είναι το πρώτο που δεν απαιτεί κάτι τέτοιο, αλλά δίνει κατ΄οίκον αποτελέσματα.

«Ενώ τα διαγνωστικά τεστ COVID-19 έχουν εγκριθεί για συλλογή μόνο δείγματος στο σπίτι, αυτή είναι η πρώτη περίπτωση που μπορεί ο καθένας να το διαχειρίζεται πλήρως και να έχει αποτελέσματα στο σπίτι», δήλωσε ο Επίτροπος της FDA Stephen Hahn.

Το τεστ «Lucira Covid-19 All-In-One Test Kit» μπορεί να χρησιμοποιηθεί, επίσης, στα νοσοκομεία και στα ιατρεία, ενώ για χρήση σε παιδιά κάτω των 14 ετών η χρήση του τεστ πρέπει να γίνεται από κάποιον ειδικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!