Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: ΗΠΑ: Δύο κομμωτές ίσως εξέθεσαν 140 πελάτες στον κορωνοϊό – Δούλευαν ενώ εμφάνιζαν συμπτώματα
[Lifo]: ΗΠΑ: Δύο κομμωτές ίσως εξέθεσαν 140 πελάτες στον κορωνοϊό – Δούλευαν ενώ εμφάνιζαν συμπτώματα

[Lifo]: ΗΠΑ: Δύο κομμωτές ίσως εξέθεσαν 140 πελάτες στον κορωνοϊό – Δούλευαν ενώ εμφάνιζαν συμπτώματα

Τα δύο άτομα είχαν συμπτώματα ενώ εργάζονταν, τόνισαν οι τοπικές αρχές, που ωστόσο δεν έδωσαν λεπτομέρειες για την κατάστασή τους ή πότε διαγνώστηκαν θετικά.

Δύο κομμωτές στο Μιζούρι ίσως εξέθεσαν στον κορωνοϊό 140 πελάτες τους, καθώς δούλευαν για πάνω από οκτώ μέρες παρότι είχαν εμφανίσει συμπτώματα, σύμφωνα με υγειονομικούς αξιωματούχους.

Η υγειονομική υπηρεσία του Σπρίνγκφιλντ-Γκριν ανακοίνωσε χθες πως δεύτερος hairstylist είχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό, εκθέτοντας ενδεχομένως 56 πελάτες στο σαλόνι ομορφιάς Great Clips.

Μόλις μία ημερα νωρίτερα, κι άλλος εργαζόμενος στο ίδιο κομμωτήριο διαπιστώθηκε πως επίσης ήταν θετικός στον κορωνοϊό και εκφράζεται φόβος πως έθεσε σε κίνδυνο 84 πελάτες και επτά συναδέλφους του.

Τα δύο άτομα (των οποίων το φύλο δεν έχει διευκρινιστεί) είχαν συμπτώματα ενώ εργάζονταν, τόνισαν οι τοπικές αρχές, που ωστόσο δεν έδωσαν λεπτομέρειες για την κατάστασή τους ή πότε διαγνώστηκαν θετικά.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, και τα δύο άτομα δούλεψαν από τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου έως την περασμένη Τετάρτη ενώ τόσο οι εργαζόμενοι στο χώρο όσο και οι πελάτες φορούσαν μάσκες.

«Ελπίζουμε πως, καθώς τηρούνταν να μέτρα και γινόταν κανονικά χρήση μάσκας καθόλη τη διάρκεια εκείνων των ημερών έκθεσης, πως δεν θα έχουμε νέα κρούσματα» ανέφερε ανακοίνωση της υπηρεσίας Υγείας της κομητείας.

Το κομμωτήριο κρατούσε λεπτομερές αρχείο των ραντεβού, οπότε η ιχνηλάτηση των επαφών έγινε γρήγορα, σημείωσε ο επικεφαλής της ίδιας υπηρεσίας, Κλέι Γκόνταρντ. Το κομμωτήριο που, όπως είπε ο ίδιος, τηρούσε κατά γράμμα το πρωτόκολλο ασφαλείας, έκλεισε προσωρινά ώστε να απολυμανθεί εκ νέου ο χώρος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!