Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: ΗΠΑ: Δικαστής απέρριψε το αίτημα Τραμπ – Ζητούσε να μην κυκλοφορήσει το βιβλίο του Μπόλτον
[Lifo]: ΗΠΑ: Δικαστής απέρριψε το αίτημα Τραμπ – Ζητούσε να μην κυκλοφορήσει το βιβλίο του Μπόλτον

[Lifo]: ΗΠΑ: Δικαστής απέρριψε το αίτημα Τραμπ – Ζητούσε να μην κυκλοφορήσει το βιβλίο του Μπόλτον

Παρόλα αυτά ο Τραμπ πανηγυρίζει τη «νίκη» του στο Twitter

Αμερικανός δικαστής απέρριψε αίτημα της κυβέρνησης Τραμπ για διαταγή αποκλεισμού της έκδοσης του βιβλίου, του πρώην συμβούλου εθνικής ασφάλειάς του, Τζον Μπόλτον.

«Ενώ η μονομερής συμπεριφορά του Μπόλτον εγείρει σοβαρές ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια, η κυβέρνηση δεν έχει αποδείξει ότι η διαταγή απαγόρευσης είναι η κατάλληλη απάντηση», δήλωσε ο δικαστής των ΗΠΑ, Ρόις Λάμπερτ, στην απόφασή του.

Η διοίκηση Τραμπ είχε ζητήσει προσωρινή απαγόρευση και προκαταρκτική έρευνα κατά της δημοσίευσης του «The Room Where It Happened: A White House Memoir», λέγοντας ότι περιέχει πληροφορίες που απειλούν την εθνική ασφάλεια.

Το βιβλίο, που έχει προγραμματιστεί να βγει στα ράφια των καταστημάτων την Τρίτη, βρίσκεται ήδη στα χέρια των οργανισμών μέσων ενημέρωσης.

«Ο εναγόμενος Μπόλτον έχει παίξει με την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Έχει εκθέσει τη χώρα του σε βλάβη και τον εαυτό του σε αστική (και ενδεχομένως ποινική) ευθύνη » είπε ο δικαστής.

Διευκρίνισε ωστόσο, ότι μια διαταγή απαγόρευσης τώρα δεν θα μπορούσε να σταματήσει τη ζημιά.

«Με εκατοντάδες χιλιάδες αντίγραφα σε όλο τον κόσμο – πολλά σε ειδησεογραφικές αίθουσες – η ζημιά έχει ήδη γίνει», δήλωσε ο Λάμπερτ.

Σε ένα tweet λίγο μετά την έκδοση της απόφασης, ο Τραμπ κατηγόρησε ξανά τον Μπόλτον ότι κυκλοφόρησε απόρρητες πληροφορίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!