Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Οι ΗΠΑ αρνούνται να ενταχθούν στη διεθνή προσπάθεια για το εμβόλιο του κορωνοϊού
[Lifo]: Οι ΗΠΑ αρνούνται να ενταχθούν στη διεθνή προσπάθεια για το εμβόλιο του κορωνοϊού

[Lifo]: Οι ΗΠΑ αρνούνται να ενταχθούν στη διεθνή προσπάθεια για το εμβόλιο του κορωνοϊού

Άρνηση των ΗΠΑ να ενταχθούν στο πρόγραμμα Covax, λόγω του ΠΟΥ

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δήλωσε ότι δεν θα μετάσχει στην παγκόσμια πρωτοβουλία για την ανάπτυξη, κατασκευή και δίκαιη κατανομή ενός εμβολίου για τον κορωνοϊό , επειδή της προσπάθειας αυτής ηγείται και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Το σχέδιο Covax αναπτύχθηκε από τον ΠΟΥ, τον Συνασπισμό για Καινοτομίες Επιδημικής Ετοιμότητας και την Gavi, την παγκόσμια συμμαχία για τα εμβόλια. Στόχος είναι να επισπευστεί και ανάπτυξη ενός εμβολίου και οι δοκιμές, όπως και να γίνει προεργασία προκειμένου αυτό να διανεμηθεί με δίκαιο τρόπο.

Τον προηγούμενο μήνα, ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι περισσότερες από 170 χώρες είναι σε συζητήσεις για τη συμμετοχή τους στο σχέδιο Covax. Όμως, οι ΗΠΑ αρνούνται να ενταχθούν σε αυτή την προσπάθεια.

Όταν ρωτήθηκε για δημοσίευμα της Washington Post που ανέφερε ότι οι ΗΠΑ δεν θα ενταχθούν στο Covax, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου το επιβεβαίωσε, κάνοντας επίθεση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

«Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να εμπλέκονται με τους διεθνείς εταίρους για να διασφαλίσουμε ότι θα νικήσουμε αυτό τον ιό, αλλά δεν θα περιοριστούν από πολυμερείς οργανισμούς που επηρεάζονται από τον διεφθαρμένο Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την Κίνα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως θα αποσύρει τις ΗΠΑ από τον ΠΟΥ, κόβοντας τη χρηματοδότηση προς τον Οργανισμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!