Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: ΗΠΑ: Αντιμέτωπη με θανατική καταδίκη η γυναίκα που στραγγάλισε έγκυο και της πήρε από την κοιλιά το μωρό
[Lifo]: ΗΠΑ: Αντιμέτωπη με θανατική καταδίκη η γυναίκα που στραγγάλισε έγκυο και της πήρε από την κοιλιά το μωρό

[Lifo]: ΗΠΑ: Αντιμέτωπη με θανατική καταδίκη η γυναίκα που στραγγάλισε έγκυο και της πήρε από την κοιλιά το μωρό

Η Λίζα Μοντγκόμερι είναι η πρώτη γυναίκα από το 1953 που αναμένεται να θανατωθεί

Οι ΗΠΑ αναμένεται να εκτελέσουν μια ομοσπονδιακή κρατούμενη για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 70 χρόνια, σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η κατάδικος είναι η Λίζα Μοντγκόμερι, που στραγγάλισε μια έγκυο γυναίκα στο Μιζούρι πριν της κόψει την κοιλιά και πάρει το μωρό της, το 2004. Η Μοντγκόμερι πρόκειται να θανατωθεί με ένεση στην Ιντιάνα στις 8 Δεκεμβρίου.

Η τελευταία γυναίκα που εκτελέστηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ήταν η Μπόνι Χέντι, η οποία πέθανε σε θάλαμο αερίου επίσης στο Μιζούρι το 1953, σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφοριών για τη Θανατική ποινή. Επίσης για τον Δεκέμβριο έχει προγραμματιστεί και η εκτέλεση του Μπράντον Μπερνάρντ, ο οποίος με τους συνεργούς του δολοφόνησε δύο υπουργούς της νεολαίας το 1999.

Πέρυσι, η κυβέρνηση Τραμπ, από την πλευρά της δήλωσε ότι θα συνεχίσει τις ομοσπονδιακές εκτελέσεις .

Η υπόθεση της Λίζα Μοντγκόμερι

Τον Δεκέμβριο του 2004, η Μοντγκόμερι οδήγησε από το Κάνσας στο σπίτι της Μπόμπι Τζο Στίνετ στο Μιζούρι υποτίθεται για να αγοράσει ένα κουτάβι.

«Μόλις μπήκε στο σπίτι, η Μοντγκόμερι επιτέθηκε και άρχισε να στραγγαλίζει την Στίνετ, η οποία ήταν οκτώ μηνών έγκυος, έως ότου το θύμα έχασε τις αισθήσεις της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!