Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως αγόρασαν σχεδόν όλη την παγκόσμια προμήθεια ρεμδεσιβίρης
[Lifo]: Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως αγόρασαν σχεδόν όλη την παγκόσμια προμήθεια ρεμδεσιβίρης

[Lifo]: Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως αγόρασαν σχεδόν όλη την παγκόσμια προμήθεια ρεμδεσιβίρης

Η κυβέρνηση Τραμπ δηλώνει πως απέκτησε όλη την επερχόμενη προμήθεια του φαρμάκου remdesivir

Η κυβέρνηση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει εξασφαλίσει σχεδόν όλη την παγκόσμια προμήθεια του φαρμάκου remdesivir (ρεμδεσιβίρη).

Το φάρμακο είναι το πρώτο εγκεκριμένο από αρχές στις ΗΠΑ που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της Covid-19, παράγεται από την εταιρεία Gilead Sciences και έχει αποδειχθεί ότι βοηθά τους ασθενείς να ανακάμψουν γρηγορότερα.

Σύμφωνα με το BBC, μια ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι ο Τραμπ πέτυχε μια «καταπληκτική» συμφωνία με τη Gilead για 500.000 δόσεις που αντιστοιχεί στο 100% της παραγωγής της Gilead τον Ιούλιο, το 90% τον Αύγουστο και το 90% τον Σεπτέμβριο.

Μια πλήρης θεραπεία του remdesivir απαιτεί κατά μέσο όρο, 6,25 φιαλίδια. «Στο μέτρο του δυνατού, θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οποιοσδήποτε Αμερικανός ασθενής που χρειάζεται remdesivir, θα μπορεί να το πάρει. Η κυβέρνηση κάνει ό, τι είναι δυνατό για να μάθει περισσότερα σχετικά με τις θεραπευτικές ουσίες που σώζουν ζωές από την COVID-19 και την ασφαλή πρόσβαση σε αυτές τις επιλογές για τον αμερικανικό λαό», αναφέρει η ανακοίνωση.

Δύο μέρες νωρίτερα, η Gilead Sciences παρουσίασε τα σχέδια τιμολόγησης για το Remdesivir και σύμφωνα με αυτό θα χρεώνει τα νοσοκομεία των ΗΠΑ με 3.120 δολάρια για έναν τυπικό ασθενή με ιδιωτική ασφάλιση, όπως έγραψε η Wall Street Journal.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!