Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: ΗΠΑ: Αγωγή κατά των McDonald’s από πρώην ιδιοκτήτες franchise για φυλετικές διακρίσεις
[Lifo]: ΗΠΑ: Αγωγή κατά των McDonald’s από πρώην ιδιοκτήτες franchise για φυλετικές διακρίσεις

[Lifo]: ΗΠΑ: Αγωγή κατά των McDonald’s από πρώην ιδιοκτήτες franchise για φυλετικές διακρίσεις

Η εταιρεία ΜcDonald’s Corp. αρνείται τις κατηγορίες

Περισσότεροι από 50 μαύροι πρώην κάτοχοι franchise της McDonald’s μηνύουν στην αλυσίδα φαστ φουντ για φυλετική διάκριση .

Ισχυρίζονται στην αγωγή τους ότι η εταιρεία τους κατεύθυνε σε λιγότερο κερδοφόρα εστιατόρια και δεν τους έδωσε την ίδια υποστήριξη και τις ανάλογες ευκαιρίες, που δόθηκαν στους λευκούς συναδέλφους τους.

Οι 52 ενάγοντες, οι οποίοι είχαν περίπου 200 καταστήματα στις ΗΠΑ πριν αναγκαστούν να τα πουλήσουν την τελευταία δεκαετία, ζητούν αποζημίωση από 4 έως 5 εκατομμύρια δολάρια ανά κατάστημα, σύμφωνα με την αγωγή, η οποία κατατέθηκε την Τρίτη σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Σικάγο, όπου εδρεύει η McDonald’s.

Σύμφωνα με την αγωγή, η McDonald’s οδήγησε τους μαύρους ιδιοκτήτες των εστιατορίων της σε καταστήματα, που βρίσκονταν σε γειτονιές εντός της πόλης με χαμηλότερο όγκο πωλήσεων και υψηλότερο κόστος ασφάλισης.

Η εταιρεία τους παρείχε παραπλανητικές οικονομικές πληροφορίες ή τους ώθησε σε γρήγορες αποφάσεις, σύμφωνα με την αγωγή.

Μόλις εκείνοι, αποκτούσαν ένα κατάστημα, η εταιρεία τους ζητούσε να το αναδιαμορφώσουν ή να το ανακαινίσουν σε διάστημα μικρότερο, από ό,τι ζητούσε αντίστοιχα σε λευκούς ιδιοκτήτες, χωρίς να παρέχει διευκολύνσεις από το ενοίκιο και άλλη οικονομική υποστήριξη, αναφέρει η αγωγή.

Επιπλέον, σύμφωνα με την αγωγή, δεν δίνονταν η ευκαιρία σε μαύρους ιδιοκτήτες franchise (καταστημάτων) να αγοράσουν πιο επικερδή καταστήματα σε καλύτερες γειτονιές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!