Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Υπ. Εσωτερικών: Τα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων
[Lifo]: Υπ. Εσωτερικών: Τα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων

[Lifo]: Υπ. Εσωτερικών: Τα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων

Τα μέτρα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος

Τα μέτρα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Κοινός στόχος όλων μας είναι πάνω απ’ όλα η δημόσια υγεία και η ασφάλεια» τόνισε αρχικά, κάνοντας έκανε λόγο για ανάγκη αλληλεγγύης, ανάλογης αυτής που επέδειξαν οι πολίτες την άνοιξη.

«Το νέο σχολικό έτος που ξεκινά στις 14 Σεπτεμβρίου αποτελεί γα όλους το μεγάλο στοίχημα γιατί όλοι επενδύουμε στη νέα γενιά, το μεγαλύτερο κεφάλαιο της κοινωνίας» σημείωσε.

Στέλνοντας απευθείας μήνυμα προς τους μαθητές είπε πως «Χρειάζεται να φοράτε τη μάσκα για την υγεία και την ασφάλεια τη δική σας. Για την υγεία και ασφάλεια των αγαπημένων σας προσώπων. Αλλά όποια μάσκα και αν χρειάζεται να φέρετε στο πρόσωπό σας αυτή δεν μπορεί να κρύψει την καθαρή ματιά σας» τόνισε.

«Σας εμπιστευόμαστε. Όπως εμπιστευόμαστε και την ελληνική οικογένεια, τον Έλληνα εκπαιδευτικό. Η μαθησιακή διαδικασία θα ενισχυθεί με τους όρους μιας ισχυρής τοπικής αυτοδιοίκησης τόνισε μεταξύ άλλων», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε επίσης ότι έχουν ήδη διατεθεί «90 εκατ. ευρώ, η έκτακτη επιχορήγηση στους Δήμους, έχουμε δεσμευτεί και για μία δεύτερη επιχορήγηση που δεν θα είναι οριζόντια αλλά θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες».

Μέτρα

Έγκαιρη επιχορήγηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με ποσό άνω των 6 εκατ. ευρώ για τη διάθεση μασκών σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις ανήγγειλε ο Τάκης Θεοδωρικάκος επισημαίνοντας ότι φέτος διατίθενται 28 εκατ. ευρώ παραπάνω για την καθαριότητα στα σχολεία.

Αναλυτικότερα, τα μέτρα που έχουν παρθεί είναι τα εξής:

- Πλήρης στελέχωση με προσωπικό καθαριότητας σε όλη την επικράτεια.

- 5.000 εργαζόμενοι με πλήρες ωράριο και 4.474 με ημιαπασχόληση για την καθαριότητα. Με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα όλοι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!