Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ»: Δεύτερο κύμα κορωνοϊού πριν από το φθινόπωρο
[Lifo]: Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ»: Δεύτερο κύμα κορωνοϊού πριν από το φθινόπωρο

[Lifo]: Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ»: Δεύτερο κύμα κορωνοϊού πριν από το φθινόπωρο

«Δεν αποκλείεται δεύτερο κύμα τον Αύγουστο, ακόμη και τον Ιούλιο» δήλωσε ο υποδιευθυντής του γερμανικού ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ»

Για «δεύτερο κύμα» κορωνοϊού ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι στη Γερμανία προειδοποιεί το ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ» ενώ παρελθόν αποτελούν από χθες οι τακτικές συνεντεύξεις Τύπου των υγειονομικών αρχών.

Παρότι η χώρα έχει περάσει σε νέα φάση, με τον ρυθμό μετάδοσης του κορωνοϊού να βρίσκεται μόλις στο 0,65%, ο υποδιευθυντής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» Λαρς Σάντε προειδοποίησε ότι ένα δεύτερο κύμα είναι πιθανό, ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι. Ο Σάντε επέστησε την προσοχή των πολιτών στη συνεχιζόμενη τήρηση των κανόνων, σημειώνοντας ότι όσα λέγονται για δεύτερο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο δεν είναι δεδομένα. Σε περίπτωση που υπάρξει υπερβολική χαλάρωση, «δεν αποκλείεται δεύτερο κύμα τον Αύγουστο, ακόμη και τον Ιούλιο», δήλωσε ο Γερμανός επιστήμονας.

Ερωτηθείς για ποιο λόγο σταματούν οι ενημερώσεις την ώρα που υπάρχει ακόμα τόσο μεγάλο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για την εξέλιξη της πανδημίας, ο Σάντε είπε ότι το ινστιτούτο και ο ίδιος παραμένουν διαθέσιμοι για ερωτήσεις, αλλά ότι δεν συντρέχει πλέον λόγος τακτικών ενημερώσεων. Στην πρώτη φάση της πανδημίας, οι ενημερώσεις από το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ» γίνονταν επί καθημερινής βάσης, ενώ πλέον δις εβδομαδιαίως. Στο εξής, οι ενημερώσεις θα διεξάγονται μόνον αν παραστεί κάτι έκτακτο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!