Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Οινοποιοί: Μεγάλος ο αδιάθετος όγκος κρασιού – Οι δυσκολίες της επόμενης μέρας
[Lifo]: Οινοποιοί: Μεγάλος ο αδιάθετος όγκος κρασιού – Οι δυσκολίες της επόμενης μέρας

[Lifo]: Οινοποιοί: Μεγάλος ο αδιάθετος όγκος κρασιού – Οι δυσκολίες της επόμενης μέρας

Αντιμέτωπος με σοβαρά προβλήματα ο οινοποιητικός κλάδος

Γεμάτη δυσκολίες θα είναι επόμενη μέρα στον αμπελοοινικό κλάδο και στο εμπόριο κρασιού μετά την πανδημία του κορωνοϊού. Ένας τομέας που δοκιμάστηκε αρκετά τους τελευταίους τρεις μήνες, καθώς ο χώρος της εστίασης, των ξενοδοχείων αλλά και των εξαγωγών ουσιαστικά έχουν «παγώσει».

Αποτέλεσμα ήταν η καθετή πτώση των πωλήσεων για τους συνεταιρισμούς αλλά και τα ιδιωτικά οινοποιεία καθώς τα μόνα σημεία όπου μπορούσαν να διαθέσουν το προϊόν τους ήταν τα σούπερ μάρκετ. Σημεία που αντιπροσωπεύουν μόλις το 15% των πωλήσεων των οινοποιείων.

«Η πτώση των πωλήσεων στα οινοποιεία φτάνει το 60%-90%» δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Αμπελοοινικών Προϊόντων (Κ.Ε.Ο.Σ.Ο.Ε.), Παρασκευάς Κορδοπάτης εξηγώντας ότι «εφόσον ο χώρος της εστίασης και των ξενοδοχείων είναι κλειστός εκεί οι πωλήσεις έχουν πάψει. Συνεπώς η μείωση του τζίρου είναι ανάλογη. Δεν υπήρξε αύξηση των πωλήσεων μέσω διαδικτύου».

Πέρα από την πτώση του τζίρου το «πάγωμα» της αγοράς όλους αυτούς τους μήνες έχει προκαλέσει και ένα επιπλέον πρόβλημα: το μεγάλο απόθεμα κρασιού. «Υπάρχουν αποθέματα, τα αδιάθετα από τον Φεβρουάριο έως και τον Μάιο» σημείωσε ο κ. Κορδοπάτης με τον ίδιο να περιμένει την έναρξη της τουριστικής περιόδου μήπως και καταφέρει να εκτονωθεί η όλη κατάσταση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!