Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Ινδονησία: Ανακαλύφθηκε η αρχαιότερη σπηλαιογραφία με ζώα στον κόσμο, ηλικίας 45.500 ετών
[Lifo]: Ινδονησία: Ανακαλύφθηκε η αρχαιότερη σπηλαιογραφία με ζώα στον κόσμο, ηλικίας 45.500 ετών

[Lifo]: Ινδονησία: Ανακαλύφθηκε η αρχαιότερη σπηλαιογραφία με ζώα στον κόσμο, ηλικίας 45.500 ετών

Ο αγριόχοιρος είναι «πιθανό αλλά όχι βέβαιο» πως φιλοτεχνήθηκε από Homo Sapiens

Η ζωγραφιά ενός άγριου χοίρου, που ανακαλύφθηκε σε τοίχωμα ενός δυσπρόσιτου σπηλαίου της νήσου Σουλαουέζι της Ινδονησίας είναι η αρχαιότερη σπηλαιογραφία με θέμα ζώο που έχει ανακαλυφθεί ποτέ στον κόσμο.

Η εικόνα του χοίρου χρονολογείται τουλάχιστον από το 43.500π.Χ και είναι η αρχαιότερη αναπαραστατική ζωγραφιά σπηλαίου που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα, ηλικίας 45.500 ετών αν όχι περισσότερων.

Το 2019, η ίδια επιστημονική ομάδα είχε ανακαλύψει σε άλλη τοποθεσία στο ίδιο νησί την αρχαιότερη έως τότε σπηλαιογραφία, ηλικίας τουλάχιστον 43.900 ετών. Στο μέλλον, οι ερευνητές ευελπιστούν ότι θα ανακαλύψουν ακόμη αρχαιότερες σπηλαιογραφίες στο Σουλαουέζι.

Ζωγραφισμένη με σκουροκόκκινη ώχρα, η φυσικού μεγέθους ζωγραφιά στο σπήλαιο Λεάνγκ Τεντόνγκε σε μία απομακρυσμένη κοιλάδα του νησιού, μία ώρα περπάτημα από τον κοντινότερο δρόμο, φαίνεται να αποτελεί μέρος της διήγησης μίας ευρύτερης σκηνής, που περιλαμβάνει άλλους δύο χοίρους, εν μέρει μόνο διατηρημένους. Οι εν λόγω κοντοπόδαροι αγριόχοιροι, που επιβιώνουν ακόμη ως είδος, αποτελούν κατ’ εξοχήν στόχο των κυνηγών στο νησί της Ινδονησίας εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Όπως ανέφεραν μέλη της τοπικής απομονωμένης κοινότητας Μπούγκις, είναι η πρώτη φορά που μάτια Δυτικών είδαν την εικόνα με τα ζώα στο σπήλαιο. Αλλά και οι ντόπιοι δεν είχαν μάθει για την ύπαρξη του σπηλαίου έως το 2017, όταν ανακαλύφθηκε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!