Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: «Είμαστε εδώ και είμαστε πολλοί!»: 185 LGBT+ ηθοποιοί έκαναν μαζικά come out – Ένα ηχηρό μήνυμα ορατότητας
[Lifo]: «Είμαστε εδώ και είμαστε πολλοί!»: 185 LGBT+ ηθοποιοί έκαναν μαζικά come out – Ένα ηχηρό μήνυμα ορατότητας

[Lifo]: «Είμαστε εδώ και είμαστε πολλοί!»: 185 LGBT+ ηθοποιοί έκαναν μαζικά come out – Ένα ηχηρό μήνυμα ορατότητας

Η πρωτοβουλία Act Now από 185 ηθοποιούς που έκαναν come out σε ένα άρθρο στο γερμανικό περιοδικό Süddeutsche Zeitung

185 λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι, queer, non-binary και trans ηθοποιοί έκαναν coming out σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο γερμανικό περιοδικό Süddeutsche Zeitung την Παρασκευή.

Με την κίνησή τους αυτή, οι ηθοποιοί απαιτούν περισσότερη αναγνώριση στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση και θέλουν να ξεκινήσουν μια δημόσια συζήτηση ως μέρος της πρωτοβουλίας Act Out. Σε μια συνέντευξη, έξι από αυτούς μιλούν για ρόλους κλισέ και την αντιμετώπιση που είχαν μέσα στα χρόνια, από την αρχή της καριέρας τους.

Οι 185 ηθοποιοί υπέγραψαν και δημοσίευσαν ένα κοινό μανιφέστο με το οποίο ζητούν περισσότερους χαρακτήρες LGBT+ στην οθόνη, απαιτούν αλλαγή στάσης απέναντι στους LGBT+ ηθοποιούς στον κλάδο και διεκδικούν ορατότητα.

«Είμαστε εδώ και είμαστε πολλοί!» αναφέρουν. «Μέχρι τώρα, δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε ανοιχτά για την ιδιωτική μας ζωή χωρίς να φοβόμαστε τις επαγγελματικές συνέπειες», λένε οι ηθοποιοί στο μανιφέστο και προσθέτουν: «Πολύ συχνά, πολλοί από εμάς έχουμε προειδοποιηθεί από σκηνοθέτες, μάνατζερ, συναδέλφους, παραγωγούς, εκδότες, διευθυντές, κ.λπ. να σιωπήσουμε για τον σεξουαλικό μας προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου για να αποφύγουμε να θέσουμε σε κίνδυνο την καριέρα μας».

Οι ηθοποιοί είπαν ότι αποφάσισαν να ενώσουν τις φωνές τους για να τερματίσουν τέτοιες διακρίσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!