Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου: Σε ισχύ από 1η Φεβρουαρίου – «Τέλος αυθαιρεσίες και γραφειοκρατία»
[Lifo]: Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου: Σε ισχύ από 1η Φεβρουαρίου – «Τέλος αυθαιρεσίες και γραφειοκρατία»

[Lifo]: Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου: Σε ισχύ από 1η Φεβρουαρίου – «Τέλος αυθαιρεσίες και γραφειοκρατία»

«Αποτρέπονται νέες αυθαιρεσίες, διασφαλίζεται η περιουσία των πολιτών, τέλος στη γραφειοκρατία, επιταχύνονται οι επενδύσεις», δήλωσε ο Νίκος Ταγαράς

Σε ισχύ τίθεται από 1η Φεβρουαρίου 2021 η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου/Αυτοτελούς Διηρημένης Ιδιοκτησίας, οπότε παύεται η προαιρετική-πιλοτική της λειτουργία και γίνεται υποχρεωτική, ανακοίνωσε το ΥΠΕΝ.

«Με την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου, αποτρέπονται νέες αυθαιρεσίες, διασφαλίζεται η περιουσία των πολιτών, μπαίνει τέλος στη γραφειοκρατία, επιταχύνονται οι επενδύσεις», δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς.

Ειδικότερα, με τις δύο Υπουργικές Αποφάσεις που υπογράφηκαν, προβλέπεται η έναρξη του Ηλεκτρονικού Μητρώου και καθορίζεται η διαδικασία καταχώρισης των κτιρίων/αυτοτελών διηρημένων ιδιοκτησιών στην ψηφιακή πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Ενώ, προβλέπεται επίσης ο χρόνος ενημέρωσης των στοιχείων, η μορφή καθώς και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των εντύπων της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας και του Πιστοποιητικού Πληρότητας Ταυτότητας Κτιρίου/Αυτοτελούς Διηρημένης Ιδιοκτησίας.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, με την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου/Αυτοτελούς Διηρημένης Ιδιοκτησίας μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΤΕΕ, συγκεντρώνονται σε ένα πιστοποιητικό, στο Πιστοποιητικό Πληρότητας, όλα τα απαραίτητα στοιχεία και πληροφορίες ενός ακινήτου με αποτέλεσμα:

- Να αποτρέπεται η δημιουργία νέας γενιάς αυθαιρέτων.

- Να θωρακίζεται η ιδιοκτησία των πολιτών, καθώς θα είναι καταγεγραμμένες όλες οι τυχόν μεταβολές του ακινήτου. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται και η διαφάνεια στις δικαιοπραξίες (μεταβιβάσεις).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!