Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Lifo]: Ηλεκτρονικές αγορές: Διεύθυνση, σχόλια, τιμές και αντικαταβολή – Πώς να αποφύγετε τις απάτες
[Lifo]: Ηλεκτρονικές αγορές: Διεύθυνση, σχόλια, τιμές και αντικαταβολή – Πώς να αποφύγετε τις απάτες

[Lifo]: Ηλεκτρονικές αγορές: Διεύθυνση, σχόλια, τιμές και αντικαταβολή – Πώς να αποφύγετε τις απάτες

Τα βασικά σημεία που πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές κατά τις ηλεκτρονικές αγορές ώστε να μην πέσουν θύματα απάτης

Ιδιαίτερη προσοχή κατά τις ηλεκτρονικές αγορές συνιστά ο Συνήγορος του Καταναλωτή, τονίζοντας πως ενώ υπάρχουν πολλά αξιόπιστα e-shops, αρκετά καταστήματα χρησιμοποιούν αθέμιτες εμπορικές πρακτικές.

Όπως αναφέρει, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο καταναλωτές να έχουν προκαταβάλει την αξία της παραγγελίας στα ηλεκτρονικά καταστήματα αλλά ούτε τα προϊόντα τους παραδίδονται ούτε επιστρέφονται τα χρηματικά ποσά που έχουν προεισπραχθεί.

Σε πάρα πολλές περιπτώσεις έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο οι εν λόγω επιχειρήσεις μετά τη συναλλαγή να διακόπτουν κάθε επικοινωνία με τους καταναλωτές με αποτέλεσμα να μη μπορούν να λάβουν καμία πληροφόρηση σε σχέση με τις αγορές που έχουν κάνει ή σε σχέση με την επιστροφή των χρημάτων τους.

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή συστήνει στους καταναλωτές για την καλύτερη προστασία τους:

- Να προτιμούν την πραγματοποίηση αγορών από αξιόπιστα και γνωστά ηλεκτρονικά καταστήματα. Σημαντική ένδειξη αξιοπιστίας είναι η μακρόχρονη λειτουργία των καταστημάτων στην αγορά και η ύπαρξη φυσικής έδρας τους.

- Να ελέγχουν πάντοτε τις βασικές πληροφορίες που παρέχονται για το ηλεκτρονικό κατάστημα από τον ιστότοπό του. Να αναζητούν την επωνυμία της εταιρείας και τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένης ταχυδρομικής διεύθυνσης. Η ύπαρξη μόνο ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e-mail) και κινητού τηλεφώνου δεν αρκεί και αποτελεί ένδειξη απάτης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!