Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: «Είχα χακάρει το κινητό του Μιτεράν, για τη μυστική υπηρεσία» λέει ο δισεκατομμυριούχος της Le Monde
[Lifo]: «Είχα χακάρει το κινητό του Μιτεράν, για τη μυστική υπηρεσία» λέει ο δισεκατομμυριούχος της Le Monde

[Lifo]: «Είχα χακάρει το κινητό του Μιτεράν, για τη μυστική υπηρεσία» λέει ο δισεκατομμυριούχος της Le Monde

Ο Ξαβιέ Νιέλ δήλωσε ότι είχε χακάρει το κινητό του Μιτεράν, αλλά και τη Renault

Ο δισεκατομμυριούχος Ξαβιέ Νιέλ, συνιδιοκτήτης της Le Monde, δήλωσε ότι ως έφηβος είχε χακάρει το τηλέφωνο του τότε προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Μιτεράν , για λογαριασμό της υπηρεσίας πληροφοριών.

Ο 52χρονος Νιέλ στην ίδια συνέντευξη είπε ότι κατασκόπευε και τους υπολογιστές της Renault για την υπηρεσία πληροφοριών, που τότε ήταν γνωστή ως DST. Σύμφωνα με τον ίδιο, η υπηρεσία τον χρησιμοποίησε για να μάθει για το χακάρισμα, που στη δεκαετία του ’80 ήταν μια σχετικά νέα τεχνική.

Ο Ξαβιέ Νιέλ- ιδρυτής του τηλεπικοινωνιακού παρόχου Iliad, με περιουσία 8 δισεκατομμύρια ευρώ- έκανε αυτές τις αποκαλύψεις μιλώντας στο γαλλικό κανάλι της Βουλής. Στα 17 του- έχοντας ήδη εγκαταλείψει το σχολείο- χάκαρε τους αποκωδικοποιητές του συνδρομητικού Canal+, με σκοπό να πουλήσει τους κωδικούς.

Αφού τον ανέκρινε η αστυνομία για αυτό, επικοινώνησε μαζί του η υπηρεσία πληροφοριών, σύμφωνα με τα όσα είπε. «Κάνετε κάτι ενδιαφέρον. Εσύ και οι φίλοι σου καταφέρνετε να μπείτε σε υπολογιστές με εμπιστευτικά δεδομένα. Συνεχίστε, αλλά γιατί να μην δημιουργήσουμε μια ομάδα νεαρών που θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε καλύτερα αυτό το σύστημα», του είπαν, σύμφωνα με τον Νιέλ.

Εκείνος και οι φίλοι του δέχθηκαν την προσφορά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!