Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Η Ιαπωνία θα πετάξει εκατομμύρια δόσεις εμβολίου επειδή έχει λάθος σύριγγες
[Lifo]: Η Ιαπωνία θα πετάξει εκατομμύρια δόσεις εμβολίου επειδή έχει λάθος σύριγγες

[Lifo]: Η Ιαπωνία θα πετάξει εκατομμύρια δόσεις εμβολίου επειδή έχει λάθος σύριγγες

ΗΠΑ και Ευρώπη έχουν επίσης αναφέρει έλλειψη σε ειδικές σύριγγες, κάτι που προμηνύει σκληρό ανταγωνισμό για να εξασφαλίσουν επιπλέον αποθέματα

Εκατομμύρια άνθρωποι στην Ιαπωνία δεν θα λάβουν το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορωνοϊού όπως είχε προγραμματιστεί λόγω έλλειψης σε ειδικές σύριγγες – παράλειψη που θα μπορούσε να αναστατώσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας.

Οι κανονικές σύριγγες που χρησιμοποιούνται στην Ιαπωνία δεν μπορούν να εξάγουν την έκτη και τελική δόση από κάθε φιαλίδιο που κατασκεύασε η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Νοριχίσα Ταμούρα.

Η Ιαπωνία εξασφάλισε 144 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Pfizer -αρκετές για 72 εκατομμύρια άτομα- υπολογίζοντας ότι κάθε φιαλίδιο περιέχει έξι δόσεις.

Κάθε εμβολιαζόμενος χρειάζεται δυο δόσεις, με διαφορά τριών εβδομάδων, για να αυξήσει το επίπεδο προστασίας, σύμφωνα με την Pfizer.

Ωστόσο η έλλειψη σε «dead space» σύριγγες (σ.σ. σύριγγες χαμηλού νεκρού χώρου) -διαθέτουν στενό έμβολο που μπορεί να βγάλει το εμβόλιο που περισσεύει- σημαίνει ότι οι εμβολιαζόμενοι στην Ιαπωνία θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν κανονικές σύριγγες, οι οποίες είναι ικανές να εξάγουν μόνο πέντε δόσεις ανά φιαλίδιο ή αρκετές για 60 εκατομμύρια ανθρώπους.

«Οι σύριγγες που χρησιμοποιούνται στην Ιαπωνία μπορούν να βγάλουν μόνο πέντε δόσεις», είπε ο υπουργός Υγείας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!