Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Ιαπωνία: Ο πρώτος άνθρωπος με master στις σπουδές νίντζα- Αποφοίτησε από πανεπιστήμιο
[Lifo]: Ιαπωνία: Ο πρώτος άνθρωπος με master στις σπουδές νίντζα- Αποφοίτησε από πανεπιστήμιο

[Lifo]: Ιαπωνία: Ο πρώτος άνθρωπος με master στις σπουδές νίντζα- Αποφοίτησε από πανεπιστήμιο

45χρονος ολοκλήρωσε σπουδές για τους νίντζα σε πανεπιστήμιο της Ιαπωνίας

Ο Genichi Mitsuhashi είναι ο πρώτος άνθρωπος που πήρε master σε σπουδές για τους νίντζα, καθώς αποφοίτησε από πανεπιστήμιο της Ιαπωνίας .

Ο 45χρονος την τελευταία διετία έκανε σπουδές για την ιστορία, τις παραδόσεις και τις τεχνικές μάχης των νίντζα, στο Mie University. Το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο δημιούργησε το 2017 το διεθνές ερευνητικό κέντρο για τους νίντζα και το 2018 ξεκίνησε ο σχετικός κύκλος σπουδών. Ο Mitsuhashi είναι ο πρώτος που πήρε μεταπτυχιακό σε αυτό το αντικείμενο.

Πέρα από τη μελέτη ιστορικών κειμένων, ο 45χρονος δηλώνει ότι ακολούθησε και τον τρόπο που ζούσαν οι νίντζα. «Διάβασα ότι εργάζονταν ως αγρότες το πρωί και εκπαιδεύονταν στις πολεμικές τέχνες το απόγευμα», εξηγεί ο Mitsuhashi. Έτσι και ο ίδιος καλλιεργούσε λαχανικά ενώ τελειοποιούσε τις γνώσεις του στις πολεμικές τέχνες, πέρα από την παρακολούθηση των μαθημάτων στο πανεπιστήμιο.

«Με αυτό τον συνδυασμό θεωρούσα ότι θα μάθαινα για τους πραγματικούς νίντζα», λέει ο 45χρονος, που έμαθε και κουνγκ φου, όπως και μια γιαπωνέζικη πολεμική τέχνη γνωστή ως Shorinji Kempo. Ο ίδιος έχει σχολή πολεμικών τεχνών, αλλά και ένα πανδοχείο.

Το πανεπιστήμιο Mie βρίσκεται στην πόλη Ίγκα, όπου θεωρείται ότι κάποτε ζούσαν πολλοί νίντζα. Ο Yuji Yamada, καθηγητής ιαπωνικής ιστορίας στο πανεπιστήμιο δηλώνει ενθουσιασμένος με την αφοσίωση που επέδειξε ο Mitsuhashi στις σπουδές του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!