Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Ιαπωνία: Μια γυναίκα σε πόστο εκτελεστικού διευθυντή της κεντρικής τράπεζας- Η πρώτη σε 138 χρόνια
[Lifo]: Ιαπωνία: Μια γυναίκα σε πόστο εκτελεστικού διευθυντή της κεντρικής τράπεζας- Η πρώτη σε 138 χρόνια

[Lifo]: Ιαπωνία: Μια γυναίκα σε πόστο εκτελεστικού διευθυντή της κεντρικής τράπεζας- Η πρώτη σε 138 χρόνια

Η Τοκίκο Σιμίζου έγινε η πρώτη γυναίκα σε θέση εκτελεστικού διευθυντή στην Bank of Japan

Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας διόρισε γυναίκα σε θέση εκτελεστικού διευθυντή για πρώτη φορά στα 138 χρόνια ιστορίας της.

Η Τοκίκο Σιμίζου είναι η τραπεζίτης που σπάει αυτό το ανδροκρατούμενο «οχυρό». Η 55χρονη διορίστηκε εκτελεστική διευθύντρια στο πλαίσιο σαρωτικών αναδιαρθρώσεων που έκανε η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας. Είναι ανάμεσα στα έξι στελέχη που έχουν την ευθύνη των καθημερινών επιχειρήσεων της Bank of Japan.

Η Σιμίζου άρχισε να εργάζεται στην κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας το 1987. Είχε αναλάβει πόστα στο τμήμα χρηματαγορών και ξένου συναλλάγματος, ενώ ήταν γενική διευθύντρια για την Ευρώπη και επικεφαλής εκπρόσωπος της τράπεζας στο Λονδίνο από το 2016 ως το 2018.

Οι γυναίκες αποτελούν το 47% του εργατικού δυναμικού της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας, η οποία ιδρύθηκε το 1882. Όμως, μόλις στο 13% των υψηλόβαθμων διευθυντικών πόστων βρίσκονται γυναίκες, ενώ αποτελούν μόνο το 20% των εμπειρογνωμόνων που ασχολούνται με νομικά ζητήματα, συστήματα πληρωμών και τραπεζογραμμάτια.

Στο συμβούλιο πολιτικής της τράπεζας- το κέντρο των αποφάσεων που καθορίζει τη νομισματική πολιτική της- υπάρχουν γυναίκες από το 1998, όταν συστάθηκε. Όμως, από τα 9 μέλη του μόνο μία είναι γυναίκα, ενώ η Bank of Japan δεν είχε ποτέ γυναίκα επικεφαλής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!