Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Ιαπωνία: Ο Γιοσιχίντε Σούγκα, διάδοχος του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε – Γιος καλλιεργητών
[Lifo]: Ιαπωνία: Ο Γιοσιχίντε Σούγκα, διάδοχος του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε – Γιος καλλιεργητών

[Lifo]: Ιαπωνία: Ο Γιοσιχίντε Σούγκα, διάδοχος του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε – Γιος καλλιεργητών

Ο Σούγκα εξελέγη με συντριπτική πλειοψηφία έναντι των δύο αντιπάλων του για την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος

Ο Γιοσιχίντε Σούγκα, γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου της ιαπωνικής κυβέρνησης, εκλέχθηκε ως ο διάδοχος του Σίνζο Άμπε στην ηγεσία του Κόμματος.

Αυτό τον θέτει, σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές, σχεδόν σίγουρα στην θέση του νέου πρωθυπουργού της χώρας μετά την παραίτηση του νυν πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε.

Σύμμαχος από καιρό του απερχόμενου πρωθυπουργού, ο Σούγκα εξελέγη σήμερα στην ηγεσία του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (LDP), γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για να αναλάβει την πρωθυπουργία έπειτα από ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στο κοινοβούλιο αυτήν την εβδομάδα.

Ο 71χρονος Σούγκα, ο οποίος υπηρέτησε την ιαπωνική κυβέρνηση από τη θέση του πανίσχυρου γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου κατά τη διάρκεια της σχεδόν 9ετούς θητείας του Άμπε, δήλωσε ότι θα ακολουθήσει την συνταγή του προκατόχου του, τη λεγόμενη Abenomics, όσον αφορά τη νομισματική πολιτική, τις κυβερνητικές δαπάνες και τις μεταρρυθμίσεις και ότι θα ακολουθήσει μια διπλωματική γραμμή που θα επικεντρωθεί στην συμμαχία για την ασφάλεια ΗΠΑ-Ιαπωνίας.

Ο Σούγκα εξελέγη με συντριπτική πλειοψηφία, 377 ψήφοι έναντι των δύο αντιπάλων του για την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος, του πρώην υπουργού Εξωτερικών Φούμιο Κισίντα, ο οποίος έλαβε 89 ψήφους και του πρώην υπουργού Άμυνας Σιγκέρου Ισίμπα με 68 ψήφους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!